Θέμα ποδοσφαιρικής επιθετικής ευφυίας το 2-0 του Άρη επί του ΠΑΣ!

Δύο γκολ απόρροια της ευφυίας των επιθετικών του, Μιχάλη Μανιά και Νταβίντ Αγκάνθο πέτυχε ο Άρης στη φιλική νίκη του επί του ΠΑΣ στο Κλεάνθης Βικελίδης, παρουσιάζοντας βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με προηγούμενα φιλικά παιχνίδια.

Η ευφυία του Μιχάλη Μανιά ξεδιπλώθηκε στην αντεπίθεση του Άρη στο 25′, όταν ο 23χρονος επιθετικός κοντρόλαρε εξαιρετικά, έκανε κίνηση προς την περιοχή, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, ανοίγοντας το σκορ για τους κίτρινους, που είχαν την υπεροχή, την κατοχή και τις ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Μανιάς θα μπορούσε να σκοράρει και στο 20′ όταν μετά από κάθετη του Τριανταφυλλάκου σούταρε σε πρώτο χρόνο, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ, ενώ και στο 34′ ο ίδιος παίκτης είχε ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του μετά από την ασίστ του Ουντότζι δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Χατζηνικολάου άλλαξε όλη την 11αδα, για να μην χαλάσει τον ρυθμό του αγώνα. Χρησιμοποίησε ως δεξί μπακ τον Αντωνιάδη και έπαιξε περισσότερο 4-4-2 με τους Αγγελούδη και Αγκάνθο στην κορυφή. Στο 65′ ο Άρης έκανε δύο τα τέρματά του, όταν από τη μακρινή μπαλιά του Μπουζάνη (έχει εξαιρετικές μεταβιβάσεις) προς τον Αγκάνθο, έγινε λάθος συνεννόηση μεταξύ Κολοβέτσιου και Αμπάρη υπό την πίεση του Ισπανού και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα για το 2-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ίσως και γιατί ο Σάββας Παντελίδης προχώρησε σε πολλές αλλαγές. Ο Αγκάνθο προσπάθησε στο 85′ να αποδείξει για άλλη μια φορά ότι το… κατέχει το ποδόσφαιρο, όταν τσίμπησε τη μπάλα και προσπάθησε να σκοράρει με “ψαλιδάκι”, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Αμπάρη.

ΑΡΗΣ (α’ ημίχρονο): Διούδης, Κύργιας, Πουλίδο, Σουνάς, Τριανταφυλλάκος, Κοτσαρίδης, Ουντότζι, Παπαδόπουλος, Μαργαρίτης, Μανιάς, Ηρακλής.

ΑΡΗΣ (β’ ημίχρονο): Μπουζάνης, Γκόλιας, Νταμαρλής, Τσουκάνης, Έλσνερ, Αντωνιάδης, Οικονομόπουλος, Ρένια, Καραγιάννης, Αγγελούδης, Αγκάνθο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελίδης): Βελλίδης (59′ Αμπάρης), Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζιμόπουλος, Κεϊτά (46′ Κρητικός), Λίλα, Κολοβέτσιος (66′ Σκόνδρας), Τσουκαλάς (73′ Αυγενικού), Βίλα (66′ Γιάκος), Βισέντο (46′ Τσάβες), Ίλιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό, όπως την παρουσίασε live το PRESSARIS

To Top