Θέος: «Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί»

 Η εθνική Νέων (Κ19) προπονήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά πριν αναχωρήσει σήμερα για την Ελβετία όπου ρίχνεται στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της κατηγορίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάσος Θέος μίλησε για τους στόχους της ελληνικής ομάδας στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

«Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί. Θέλουμε να κερδίσουμε στην Ελβετία ό,τι χάσαμε στη Ναύπακτο πριν από δέκα μήνες. Η ομάδα μας έχει ήδη χτίσει νοοτροπία, κλίμα και αγωνιστική βάση από τους Μεσογειακούς αγώνες στην Αλγερία. Η πορεία της Εθνικής Ανδρών στο Nations League αποτελεί τον καθρέφτη για όλα τα κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να πετύχουμε στην αποστολή μας».

H εθνική Νέων συμμετέχει στον 1ο όμιλο της προκριματικής φάσης του UEFA U19 Championship 2022-23. Οι αγώνες του ομίλου θα διεξαχθούν από 21 έως 27/09/2022 στην Ελβετία και αντίπαλοι της Ελλάδας, εκτός από τη διοργανώτρια είναι η Τσεχία και η Ανδόρα.

Στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση στον Άγιο Κοσμά δεν συμμετείχαν οι Κούτσιας και Κεραμίτσης που είχαν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους αλλά θα είναι κανονικά στην αποστολή που αναχωρεί σήμερα για Ελβετία.

Στους νεαρούς διεθνείς μίλησε πριν την έναρξη της προπόνησης ο Κώστας Κωνσταντινίδης. Ο τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων εμψύχωσε τους ποδοσφαιριστές και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους στον όμιλο.

To Top