Θέος: «Ποτέ ξανά ο Άρης σε τέτοια θέση»

O Τάσος Θέος, συνεργάτης του Σούλη Παπαδόπουλου μίλησε μεταξύ άλλων για την πορεία του Άρη στο τέλος του πρωταθλήματος, την εξέλιξη των νεαρών παιδιών, αλλά και το θέμα με τη διαιτησία που απασχόλησε την ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν. 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο τι έζησε σε αυτές τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές που βρέθηκε στον πάγκο του Άρη, ως βοηθός προπονητή: «Τώρα που τελείωσαν όλα, μπορώ να πω ότι η πίεση και το άγχος ήταν τα πιο έντονα στοιχεία, αλλά δε μπορείς να το δεις τη στιγμή που το ζεις. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα χρέη βοηθού προπονητή, το μόνο που κοιτούσαμε ήταν το επόμενο ματς, την επόμενη προπόνηση. Όλα αυτά είναι ένα πολύ γρήγορο πέρασμα και δεν μπορείς να κοιτάξεις το πόσο αγχωμένος είσαι εσύ και όλο το προπονητικό τιμ. Κοιτάμε πώς θα φτιάξουμε τον ποδοσφαιριστή μέσα από τις προπονήσεις και την ψυχολογία του, γιατί με τα δεδομένα που υπήρχαν με τα άσχημα αποτελέσματα, έπρεπε εμείς να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες για να αγωνιστούν τα παιδιά. Καθοριστικό ήταν το ματς με τον Ατρόμητο. Βοήθησε και η διοικητική αλλαγή στο να αλλάξει το πρόσωπο της ομάδας. Ελπίζω η ομάδα να μην ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση ποτέ ξανά. Να μη ξεχνάμε ότι υπήρχε και το κυνηγητό από κάποιους, το οποίο εγώ το έζησα από μέσα. Αλλά να το βλέπεις από έξω και να το ακούς, και άλλο να το ζεις μέσα από την ομάδα».

 

Για το ποιες ήταν οι συζητήσεις μεταξύ παικτών και τεχνικού τιμ, βλέποντας τον συνεχή ανελέητο πόλεμο από τη διαιτησία, είπε: «Δε θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ή καταστάσεις. Ίσως κάποια άλλη στιγμή, γιατί τώρα είναι η δεύτερη ημέρα που χαλαρώνουμε. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι προσπαθούσαμε να περάσουμε στα παιδιά ότι πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι, το πώς θα είμαστε εμείς έτοιμοι να κοιτάξουμε τον αντίπαλο από κάθε πλευρά, ώστε να μπορέσουμε να τον κερδίσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο παρότι θα μας έβαζαν εμπόδια εξωγενείς παράγοντες. Εμείς κάναμε τα πάντα στις προπονήσεις, προκειμένου αυτά να βγάλουν το καλύτερο τους πρόσωπο στο γήπεδο και τελικά τα καταφέραμε. Το θέμα δεν ήταν μόνο ψυχολογικό, αλλά και αγωνιστικό. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά που κατάφεραν την τελευταία στιγμή να εκπληρώσουν τον στόχο της παραμονής, παρά τις αντίξοες συνθήκες που ανέφερα προηγουμένως. Καθοριστικό ρόλο φυσικά έπαιξε και η παρουσία του κόσμου. Η ομάδα από εδώ και πέρα, πρέπει να κυνηγάει Ευρώπη και τίτλους».

 

Για την παρουσία των νεαρών παικτών, που βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου της παραμονής, επεσήμανε:«Υπάρχει ανέκαθεν πολύ ταλέντο στην ομάδα του Άρη, αλλά κάποιες συνθήκες που διαμορφώθηκαν οικονομικά και διοικητικά, δεν επέτρεψαν στα παιδιά να βγάλουν στο γήπεδο αυτό που μπορούν. Όλες οι ομάδες πλέον, ακόμη και ο Ολυμπιακός, ανεβάζουν παίκτες από τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες. Το ότι εμείς παίρνουμε πρωταθλήματα στις μικρές ομάδες, δείχνει ότι έχουμε τους πιο ταλαντούχους παίκτες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ήταν αδύνατο να αναλάβουν άμεσα όλο αυτό το βάρος τα παιδιά. Θεωρώ ότι όταν θα υπάρχει ηρεμία και στήριξη σε αυτά, μπορούμε να δούμε ακόμη και τίτλους. Πραγματικά το πιστεύω».

 

Για το αν υπάρχουν αυτή τη στιγμή παίκτες στις μικρότερες ομάδες που μπορούν να προωθηθούν, τόνισε: «Δεν υπάρχει ο ίδιος αριθμός παικτών για ευνόητους λόγους. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν 2-3 ποδοσφαιριστές που μπορούν να ενταχθούν στην επαγγελματική ομάδα. Όμως πιστεύω ότι με τη δουλειά που θα γίνει σε λίγα χρόνια, θα μπορέσουν να προωθηθούν και άλλα παιδιά, αυτή τη φορά με σωστό τρόπο».

 

Τέλος για τις προπονήσεις της ομάδας και μέχρι πότε αυτές θα συνεχιστούν, υπογράμμισε: «Θα επιστέψουμε την Πέμπτη στο Ρύσιο και θα συνεχιστούν μέχρι 20-25 Μαΐου. Ίσως γίνουν και κάποια φιλικά. Θα συμμετέχουν και κάποιοι παίκτες από τις μικρότερες ομάδες, για να τους δει και ο κ. Παπαδόπουλος».

To Top