Θέος στο PRESSARIS: «Τα παιδιά μπορούν να βγουν έξω με ψηλά το κεφάλι, αξίζουν τη φανέλα του Άρη»

 Ο Tάσος Θέος μίλησε στο PRESSARIS δίνοντας τη διάσταση των όσων… πέρασε η ομάδα τις τελευταίες αγωνιστικές. Συναισθήματα ανάμεικτα, ακραία αν θέλετε.

Η απόγνωση μετά τον αγώνα με τον Πανθρακικό, μετατράπηκε σε ευφορία, ψυχική και σωματική το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Κλεάνθης Βικελίδης. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο έτσι είναι η ζωή, έτσι  είναι ο Άρης που έχει μάθει να παλεύει πολλές φορές μόνος του κόντρα στα κύματα.

Πώς νιώθετε όλοι στην ομάδα. Το αίσθημα της ανακούφιση κυριαρχεί τα τελευταία 24ωρα;

Το τελευταίο διάστημα η πίεση ήταν μεγάλη. Φέτος βιώσαμε πολλά πράγματα οικονομικά και διοικητικά σε όλα τα τμήματα του ποδοσφαίρου. Προσωπικά ούτε το σκέφτηκα για να πω ναι όταν προέκυψε η θέση στην μεγάλη ομάδα. Πριν από λίγες εβδομάδες η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Έγινε αγώνας. Δύσκολη. Πλέον αυτά τα παιδιά μπορούν να βγουν έξω με ψηλά το κεφάλι. Έδειξαν ότι ξέρουν που βρίσκονται, αξίζουν να φορούν την φανέλα του Άρη και έδωσαν τα πάντα για να βγάλουν την ομάδα από το τέλμα σε αγωνιστικό επίπεδο.

Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι ο Άρης δεν θα συμμετέχει στην Σούπερ λιγκ του χρόνου. Σε μια χρονιά που συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Με τα γεγονότα που έγιναν φέτος στην ομάδα όλοι είχαμε τον ανάλογο προβληματισμό. Επίσης, όλοι ξέρουμε το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Δώσαμε το κάτι παραπάνω όλοι μαζί ώστε να μην μπούμε σε περιπέτειες που έχει ξαναπεράσει ο σύλλογος. Πήραμε μια βαθειά ανάσα αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Εμείς κάνουμε το καθήκον μας και είμαστε βέβαιοι πως ο σύλλογος θα βρει τον δρόμο του.

 Μπροστά υπάρχει η Ξάνθη και όλα αυτά που ακολούθησαν τις επόμενες μέρες μετά τα γεγονότα του ΟΑΚΑ. Τι έχετε στο μυαλό σας και πόσο σας επηρεάζουν όλα αυτά;

Εμείς πρέπει να τελειώσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα και να κάνουμε το καθήκον μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Ο Άρης βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα, μιλάμε για τη σωτηρία. Θα δουλέψουμε όλη ην εβδομάδα για να είμαστε προετοιμασμένοι απ όλες τις πλευρές. Ο προπονητής ετοιμάζει την ομάδα στο θέμα της τακτικής του αντίπαλου. Πρέπει να πάρουμε πάση θυσία την νίκη.

Αυτά τα παιδία που πήραν παιχνίδια στα πόδια τους αποτελούν την μεγαλύτερη παρακαταθήκη του Άρη για το άμεσο μέλλον;

Ήταν μεγάλη μας χαρά που μπήκαν παιδιά από την Κ20 και την Κ17 στην επαγγελματική ομάδα. Ήταν πολύ δύσκολο για όλους. Δεν είχαμε πολλούς έμπειρους, υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, απαγόρευση μεταγραφών και πολλές αλλαγές προπονητών. Με μεγαλύτερη ηρεμία στην ομάδα μας αυτά τα παιδιά θα αποδώσουν καλύτερα. Είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσουν με κάθε τρόπο τα επόμενα χρόνια.

To Top