Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Όταν έρθει η ευκαιρία πρέπει να είσαι έτοιμος»

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δήλωσε έτοιμος όποτε του δοθεί ξανά η ευκαιρία να παίξει όπως και απέναντι στους Νικς.

Σε μια βραδιά πολλών απουσιών, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο βγήκε μπροστά και κάνοντας ρεκόρ σε πέντε στατιστικές κατηγορίες ξεχώρισε στην ήττα των Μπακς από τους Νικς.

Ο αδερφός του Γιάννη δήλωσε πως θα είναι έτοιμος σε κάθε ευκαιρία που θα του δίνεται. «Νιώθω καλά με αυτό, αλλά αυτό που θέλω κυρίως να πω σε όλα τα παιδιά είναι να δουλεύουν σκληρά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η ευκαιρία σου. Μπορεί να μην έρθει ποτέ, αλλά όταν έρθει, πρέπει να είσαι έτοιμος. Εγώ δεν έχω να αποδείξω κάτι σε κανέναν. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να βοηθήσω την ομάδα και το πώς αντιπροσωπεύω την ομάδα μου. Είχα την ευκαιρία να πάρω κάποια σουτ, να παίξω άμυνα και είδα τους προπονητές να εμπιστεύονται και να παίζω πόιντ γκαρντ. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου όμως και παίζω σκληρά. Νιώθω μέλος της ομάδας από την πρώτη στιγμή. Οι συμπαίκτες μου, η ομάδα και οι φίλαθλοι με έχουν αγκαλιάσει από την αρχή. Είμαι ευγνώμων που πήρα την ευκαιρία. Λάτρεψα κάθε λεπτό», τόνισε ο 28χρονος φόργουορντ, που όμως χρησιμοποιήθηκε ακόμη και ως… πλέι μέικερ.

«Η τελευταία φορά που έπαιξα πόιντ γκαρντ ήμουν 17-18 χρονών, αλλά είμαι ένας παίκτης που θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να νικήσει η ομάδα. Αν ο κόουτς μου ζητήσει να παίξω σέντερ, αυτό θα κάνω. Αν μου ζητήσει να παίξω πλέι-μέικερ, αυτό θα κάνω. Αισθάνομαι ότι τα δώσαμε όλα και ένιωσα άνετα με τον ρόλο μου», ανέφερε.

Όσο για το αν ένιωσε μεγαλύτερη ελευθερία στο παιχνίδι του; «Ήταν σπουδαίο. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να είσαι μέλος μίας σπουδαίας ομάδας και λέει ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Το σημαντικότερο για εμένα ήταν να παίξω σωστά και να προσπαθήσω να νικήσουμε. Δεν έχουν σημασία τα σουτ που πήρα, αλλά να παίρνω τις σωστές αποφάσεις στην επίθεση και να οδηγώ την ομάδα στην άμυνα. Πράγματα που μπορούν να μεταφραστούν σωστά όταν είσαι μέλος του ροτέισον στα σημαντικά παιχνίδια».

To Top