Θα κατηγορούνταν για απιστία (!) εάν “επέστρεφαν” τις επιταγές στον Κόκε

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αποκάλυψη είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας στο θέμα του Κόκε σε ότι αφορά το θέμα των επιταγών.

Το PRESSARIS σας παρουσίασε χθες αναλυτικά τις πιο σημαντικές πτυχές – αλήθειες στο θέμα Κόκε και επιταγών.

Στην εφημερίδα Metrosport δημοσιεύεται σήμερα μεταξύ άλλων η αποκάλυψη ότι έγινε προσπάθεια να χαριστούν οι επιταγές, αλλά δεν προχώρησε υπό το κίνδυνο να κατηγορηθούν τα μέλη της διοίκησης για απιστία!

Αναλυτικά το απόσπασμα για το θέμα Κόκε:

«Τον Γενάρη του 2012 και ενώ ο Άρης αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δυσκολεύονταν αγωνιστικά, κύκλοι κοντά στη διοίκηση και φίλα προσκείμενοι στον Σέρχιο Κόκε, προκάλεσαν συζήτηση γύρω από την επιστροφή του παίκτη, τον οποίο έψαχνε τρόπο να αποδεσμεύσει η Ράγιο Βαγιεκάνο, στην οποία εν τω μεταξύ είχε μετακινηθεί, έπειτα από το εξαιρετικά σύντομο και αποτυχημένο πέρασμα του από το Χιούστον, όπου δεν πέρασε ούτε μήνα! Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στην τότε διοίκηση ήταν ασφυκτικές και σε αυτό το παιχνίδι άθελα τους πήραν μέρος και απλοί οπαδοί της ομάδας, που παρακάμπτοντας κάθε τεχνοκρατική και οικονομική λεπτομέρεια, διατράνωναν σε ραδιόφωνα, φόρουμ και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης της επιθυμία τους να επιστρέψει ο παίκτης.

Η εμφάνιση του άλλοτε αρχηγού στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι «φούντωσε» τις συζητήσεις και προκάλεσε ακόμη πιο ασφυκτικές συνθήκες πίεσης στη διοίκηση, που βρέθηκε κοντά στο να ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή. Φυσικά για να επιστρέψει ο Κόκε έπρεπε πάνω απ’ όλα να ρυθμιστεί το θέμα των επιταγών.

Ο Ισπανός φέρεται να μην αναγνώριζε το χρέος και να υποστήριζε ότι είχε δώσει εκείνες τις επιταγές με στόχο να αποκομίσει ο Άρης οικονομικά οφέλη από την αποχώρηση του, όμως θα τηρούσε την υποχρέωση του μόνο εφόσον λάμβανε στο σύνολο τους τα χρήματα της αμοιβής του από το Χιούστον, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει την υποχρέωση που ανέλαβε. Αυτή τη θέση μήνες μετά τη δημοσιοποίησε και μέσω του Facebook.

Μια λύση που είχαν επεξεργαστεί τότε οι δύο πλευρές ήταν ο Κόκε να λάβει ένα ποσό για αμοιβή από τον Γενάρη ως το καλοκαίρι για να επιστρέψει στην ομάδα, που θα εκμεταλλεύονταν αγωνιστικά την παρουσία του και το «καυτό» θέμα των επιταγών να έμενε μετέωρο. Ο Κόκε όμως και το περιβάλλον του ρίσκαραν και πίεζαν ώστε να επιστραφούν τα σώματα των επιταγών και ζητούσαν να πιαστούν τα χρήματα που εμφανίζονταν να οφείλει σε ένα νέο συμβόλαιο. Πιο απλά ζητούσε να του υπογραφεί ένα συμβόλαιο για 1,5 χρόνο, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονταν η όποια αμοιβή συμφωνούσαν για αυτό το διάστημα, συν οι 650.000 ευρώ των επιταγών. Φυσικά κάτι τέτοιο μόνο… τρελός θα το υπέγραφε, αφού όχι μόνο θα χαρίζονταν τα λεφτά στον παίκτη, όχι μόνο θα έπαιρνε και πάλι μια σημαντική αμοιβή, αλλά θα επιβαρύνονταν η ΠΑΕ και τη φορολόγηση αυτού του νέου συμβολαίου και μάλιστα με φόρο 40%!!! Παράνοια!

Αυτός που φέρεται να ήταν κάθετα αντίθετος από την πρώτη στιγμή με την επιστροφή Κόκε, ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Αντώνης Ζαμπέτας. Μάλιστα είχε αναπτυχθεί εκείνο τον καιρό μια φημολογία που τον έφερε αποφασισμένο να παραιτηθεί, εφόσον το δ.σ. αποφάσιζε υπέρ της επιστροφής Κόκε.

Αξίζει να σημειωθεί και μια ακόμη πολύ σοβαρή λεπτομέρεια της υπόθεσης των ακάλυπτων επιταγών. Όταν η πλευρά Κόκε πίεζε τη διοίκηση να ξεπεραστεί το «αγκάθι» των επιταγών, να του επιστραφούν δηλαδή και να υπογράψει νέο συμβόλαιο 6 ή 18 μηνών έναντι αμοιβής που θα συμφωνούνταν, στελέχη της Κοινωνίας Μελών Άρη και νομικοί είχαν προειδοποιήσει ότι μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να επισύρει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απιστία στα μέλη του δ.σ., που με δικαίωμα υπογραφής θα επικύρωναν μια τέτοια συμφωνία! Συγκεκριμένα, αν έμπαιναν σε μια τέτοια διαδικασία, ουσιαστικά θα συνηγορούσαν ώστε η ΠΑΕ να απεμπολήσει έσοδα τα οποία ναι μεν ενδεχομένως να μην εισπράξει ποτέ, αλλά εμφανίζονται στους ισολογισμούς της ως απαιτήσεις. Αν οι επιταγές επιστρέφονταν στον Κόκε και του χαρίζονταν τα χρήματα, η ΠΑΕ θα έπρεπε για να κλείσει τον επόμενο ισολογισμό της καλύπτοντας τα 650.000 ευρώ που δεν θα εμφανίζονταν στο εξής ως απαιτήσεις!

 

To Top