Κόκε: «Είμαι σίγουρος ότι ο Τσόλο θα είναι περήφανος που το αγόρι στο οποίο πόνταρε, πεθαίνει γι’ αυτόν»

Ο αρχηγός της Ατλέτικο, Κόκε, μιλά για μια ζωή στα ερυθρόλευκα της Μαδρίτης αλλά και για τον προπονητή του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ενώ προετοιμάζεται η ανανέωσή του, ο ποδοσφαιριστής που ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες του συλλόγου κάνει μια ακόμα χειρονομία για την Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία καθοδηγεί χωρίς ημερομηνία λήξης. Αν και ο μισθός του πρέπει να μειωθεί σημαντικά, η αγάπη που νιώθει ο Κόκε για τον σύλλογο της ζωής του δεν τον αφήνει να βάλει ούτε ένα εμπόδιο στην ανανέωσή του. Τόσο εμβληματική όσο και μία από τις επτά ρίγες της ασπίδας, δεν θέλει επίσης τίποτα που δεν έχει κερδηθεί στο γρασίδι, στο οποίο, εκτός από το να τιμά τις αξίες του συλλόγου, ενσαρκώνει επίσης την προέλευση και την εξέλιξη του Τσολισμού.

Ερωτηθείς – σε συνέντευξή του στη Marca- αν μετά από 599 παιχνίδια, κοιτάει όλα όσα έχει καταφέρει απαντά: « Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σταματήσει ποτέ να σκέφτομαι πόσα έχω. Μόνο όταν πλησίασε το ότι θα γίνω ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου, γιατί όλοι το έλεγαν. Αλλά όταν το πετύχω, δεν σκέφτομαι αν θα φτάσω τις 600 ή τις 700, αλλά το να παίζω και να κερδίζω. Είναι ένα απίστευτο ορόσημο, αλλά αυτό που θέλω είναι να πάει καλά το παιχνίδι, γιατί πέρα από το ότι είναι ένα θεαματικό νούμερο, αυτό που θα με εκτιμήσουν είναι αυτό που θα συμβεί εκεί, όχι πόσο έχω παίξει»

«Γνωρίζετε ήδη την ιδέα και τη φιλοσοφία της ζωής μου. Είμαι εδώ από τότε που ήμουν έξι ετών και θέλω να συνεχίσω. Γνωρίζω την κατάσταση του συλλόγου και τι έχει συμβεί, όποτε υπήρξε ανάγκη να βοηθήσω ήμουν ο πρώτος και θα δούμε τι θα συμβεί. Επιθυμία μου είναι να συνεχίσω, το έλεγα πάντα, αλλά πλέον δεν εξαρτάται ούτε από εμένα. Ούτε αύριο θέλω να είμαι βάρος για τον σύλλογο, αυτό που θέλω είναι να είμαι σημαντικός, να συνεχίσω να παίζω και να απολαμβάνω αυτό που κάνω και να συνεχίσω το σερί των αγώνων που είχα και είμαι σε καλό επίπεδο.», τόνισε αναφορικά στην ανανέωση της συνεργασίας του με τους «ροχιμπλάνκος».

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η καριέρα σου ξεπερνά τα όνειρα κάθε παιδιού, είναι σαν κάτι βγαλμένο από ταινία, τού λέει ο δημοσιογράφος του ισπανικού Μέσου, κι απαντά: «Πάντα ονειρεύεσαι να είσαι παίκτης της Ατλέτικο, αλλά ποτέ δεν νομίζεις ότι έφτασες και πώς. Στο ξεκίνημά μου, ειδικά στην πρώτη ομάδα, δεν ήμουν σε καλή δυναμική και αν κοιτάξω πίσω και δω πού είμαι τώρα, ήταν μια τεράστια αλλαγή, μια θεαματική ανάπτυξη και όπως είπε ο προπονητής, πέρα από τίτλους ή αναγνωρίσεις, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον σύλλογο να αναπτυχθεί τόσο πολύ»

Ενώ ερωτηθείς τι είναι για εκείνον ο Σιμεόνε, ανέφερε: «Πέρα από τον προπονητή μου, στα εισαγωγικά είναι σαν πατέρας. Πάντα με στήριζε στα δύσκολα, με εμπιστεύτηκε από την πρώτη μέρα που έφτασε. Στη συνέχεια, στο γήπεδο ανταποδίδω αυτήν την εμπιστοσύνη, αλλά για μένα είναι ένα θεμελιώδες κομμάτι».

-Πόσες φορές τον έχεις ευχαριστήσει που δεν σε άφησε να πας στη Μάλαγα; «Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν τον έχω ευχαριστήσει κυριολεκτικά, αλλά τον έχω ευχαριστήσει στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα θα είναι περήφανος που θα δει ένα αγόρι στο οποίο πόνταρε εκείνη τη στιγμή να του δίνει όλα αυτά τα χρόνια δουλειάς, θυσίας, να πεθαίνει για αυτόν και για την ομάδα. Νομίζω ότι αυτή είναι η μορφή της ευγνωμοσύνης, πέρα από το να λέμε ‘έι, ευχαριστώ για αυτό, για αυτό’».


To Top