Χωρίς κατηγορία

“Θα πάρουμε άδεια, ίσως μπω στο συμβούλιο της ΠΑΕ”!

ΚΟΝΤΗΣ-ΝΑΙ

Ο Γιάννης Κόντης για μια ακόμη φορά εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Άρης θα εξασφαλίσει την αδειοδότησή του, από τη στιγμή που τακτοποιούνται οι εκκρεμείς υποθέσεις και κλείνουν τα ανοιχτά μέτωπα, όπως αυτά που αντιμετώπισε ο σύλλογος στην επιτροπή της ΕΠΟ. Παράλληλα, ο εκτελεστικός διευθυντής άφησε αιχμές για τον ΟΠΑΠ και το ποσοστό που δίνει στη Σούπερ λίγκα σε σχέση με τα κέρδη του από το συγκεκριμένο προϊόν. Παράλληλα, άνοιξε και πάλι το παράθυρο της παρουσίας του στο δ.σ. της ΠΑΕ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Νovasport 94.6fm δήλωσε:

«Είμαι αισιόδοξος πως τελικά ο Άρης θα πάρει την άδεια. Πολύ απλά γιατί η απόρριψη του φακέλου έγινε για τις προσφυγές τριών ποδοσφαιριστών εκ των οποίων όλοι τους έχουν πληρωθεί και οι δύο από αυτούς έχουν αποσύρει τις προσφυγές (σ.σ. Φατί και Ντίκο) ενώ το ίδιο θα κάνει και ο τρίτος. Γενικά, είμαστε έξω από τα παιχνίδια που γίνονται.

Για το θέμα του δανείου είπε: “Όσον αφορά στην βιωσιμότητα του Άρη ή θα γίνει με αύξηση κεφαλαίου ή με δάνειο από τους νυν μετόχους. Υπολογίζουμε σε 2 με 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τα εισιτήρια διαρκείας. Για να παρουσιάσουμε πλήρη φάκελο πρέπει να δείξουμε ένα εκατομμύριο ευρώ. Το οποίο υπάρχει. Βεβαίως και θα κάνουμε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση”.

Για τις ποινές: “Αυτό που έχουμε κάνει εδώ στην Ελλάδα δεν έχει γίνει πουθενά στην Ευρώπη. Σε μια χώρα που διαλύεται και δεν γνωρίζουμε τι νόμισμα θα έχουμε τον επόμενο μήνα, υπάρχουν οι σκληρότερες ποινές. Ασφαλώς και θα πρέπει να υπάρχουν ποινές αλλά κλιμακωτές. Για παράδειγμα, έχουν κάνει 2-3 παίκτες προσφυγή, πρόστιμο 50.000 ευρώ. Υπάρχει πρόβλημα με την εφορία, αφαίρεση βαθμών.

Η ίδια η UEFA λέει πως αυτά που κάνουμε εδώ στη Ελλάδα, δεν υπάρχουν. Δεν γίνεται να τιμωρείσαι και να μην μπορείς να κάνεις μεταγραφές ή να ανανεώσεις τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν”.

Για τον ΟΠΑΠ και τις μεταγραφές: “Ο Βιτόλο πριν έρθει στον Άρη ήταν απλήρωτος για δύο χρόνια στην ισπανική ομάδα που αγωνιζόταν. Στην Ισπανία δεν έχουμε δει καμία ομάδα να υποβιβάζεται ούτε να τιμωρείται με αυτές τις ποινές που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όμως τότε επενέβη το κράτος και ξεκαθάρισε η κατάσταση. Στην Κύπρο πριν μερικά χρόνια έσβησαν τα χρέη από όλες τις ομάδες. Και βοηθά και ο αντίστοιχος ΟΠΑΠ. Εμείς δεν ζητάμε κάτι τέτοιο απλά ζητάμε χαλαρότερες ποινές. Όσο για τον ΟΠΑΠ, αυτός ο οργανισμός ζει για το ποδόσφαιρο. Το ποσοστό που δίνει ο ΟΠΑΠ στην Σουπερλίγκα είναι ανύπαρκτο σε σχέση με τον τζίρο που κάνει”.

Για τη δική του παρουσία: “Στον Άρη υπάρχει ένα και μοναδικό σχέδιο βιωσιμότητας της ομάδα. Εγώ θα στηρίξω τον πρόεδρο τον κ. Αθανασιάδη όσο μπορώ. Ίσως μπω και στο Δ.Σ. της ομάδας».

To Top