“Τσιγγάνος” στην ίδια του την πόλη ο πρωταθλητής Άρης!

Ο (δις) πρωταθλητής Ευρώπης από χθες, Άρης Γρηγοριάδης το χάρηκε με την ψυχή του αυτό το χρυσό μετάλλιο, γιατί ήρθε μέσα από πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε στην διάρκεια της προετοιμασίας του. Τα είχε επισημάνει μέσα από το blog του στο PRESSARIS στις 5 Οκτωβρίου 2011, προβληματίζοντας τους πάντες, αλλά ως συνήθως ελάχιστα πράγματα άλλαξαν από τότε!

Ο Άρης Γρηγοριάδης σε δηλώσεις του στο «Sentragoal» παραδέχτηκε πως «ναι, κάθε φορά γίνεται όλο και πιο δύσκολο». Τα προβλήματα στο Εθνικό Κολυμβητήριο υποχρέωσαν τον Γρηγοριάδη και άλλους αθλητές να αλλάζουν χώρους προπόνησης σχεδόν ανά βδομάδα!

Ο προπονητής του κολυμβητή του Άρη, Χρυσάφης Βαγγελακάκης τόνισε: «Ευτυχώς, οι άνθρωποι της κολύμβησης στη Θεσσαλονίκη μας αγκάλιασαν. Οταν έκλεισε το Εθνικό κολυμβητήριο ο Αρης και τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου της εθνικής ομάδας, βρήκαν στέγη στα κολυμβητήρια της Τούμπας, της Καλαμαριάς και του Πανοράματος.
Τα Σαββατοκύριακα μας φιλοξενούσαν είτε στην Πτολεμαΐδα είτε στη Νάουσα, ήρθε και η ΚΟΕ που μας κάλυψε την προετοιμασία στην Κύπρο. Επιστρέψαμε στο Εθνικό όταν επαναλειτούργησε η 25άρα πισίνα τον Μάρτιο. Πέρα από αυτό η άποψή μου είναι ότι ο πρωταθλητής, όπως είναι ο Αρης, εάν πραγματικά το θέλει, εύκολα ή δύσκολα θα βρει μια λύση.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα μικρά παιδιά που ασχολούνται με την κολύμβηση και αποτελούν το μέλλον του αθλήματος και πώς θα καταφέρουμε να τα κρατήσουμε μέσα από τέτοιες συνθήκες στην πισίνα, όταν αναγκάζονται να κάνουν προπόνηση σε κρύο νερό».

Η επιτυχία του Γρηγοριάδη κάνει υπερήφανη όλη την οικογένεια του Άρη, η οποία έχει στηρίξει τον Έλληνα πρωταθλητή και δικαιούται να τον καμαρώνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπεύθυνος του κολυμβητικού τμήματος των κίτρινων είναι ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Γιάννης Γρανούζης, ο οποίος σχολίασε την ανάδειξη του Άρη Γρηγοριάδη ως πρωταθλητή Ευρώπης, λέγοντας:
«Σίγουρα είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, τον Άρη σαν σύλλογο και προσωπική για τον Γρηγοριάδη, έναν αθλητή που φημίζεται για το ήθος και την προσπάθεια του. Δεν είναι τυχαίο ότι παρόλο που είναι ένας αθλητής που έχει γευτεί τα πάντα, δουλεύει με πολύ πάθος. Πάντα έχει χαμηλά το βλέμμα και αποτελεί ένα παράδειγμα για τα παιδιά που έρχονται από πίσω. Οι προπονητές του Άρη προσφέρουν έναν έργο μαθαίνοντας τα παιδιά να κολυμπούν».

 

To Top