Θεσσαλονίκη: Έδειραν μέχρι θανάτου 52χρονο – Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα αδέλφια (videos)

Σοκαρισμένη είναι η Νεάπολη Θεσσαλονίκης μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που οδήγησε στο θάνατο του 52χρονου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών που φρόντιζε τα αδέσποτα της γειτονιάς.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr:

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα τα δύο αδέρφια, 40 και 42 ετών, αρμενικής καταγωγής που κατηγορούνται ότι το πρωί του Σαββάτου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 52χρονο ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορός τους, τα δύο αδέρφια δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 52χρονο. Ισχυρίζονται ότι όλα ξεκίνησαν όταν κλώτσησαν ένα πλαστικό πιατάκι με υπολείμματα φαγητού που είχε τοποθετήσει το θύμα και άρχισαν να εκτοξεύονται βρισιές και από τις δύο πλευρές. Εκείνη την στιγμή, όπως λένε, έφτασε στο σημείο η μητέρα τους, η οποία έβρισε και ίδια το θύμα, και τότε ξέφυγε η κατάσταση. Οι δύο φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας του 52χρονου απέδωσαν το έγκλημα «στην κακιά στιγμή».

Αύριο αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου άντρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το άγριο επεισόδιο σημειώθηκε έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ των τριών ατόμων, όταν οι κατηγορούμενοι κλώτσησαν φαγητό για αδέσποτα που τοποθέτησε το θύμα έξω από το γραφείο τελετών που διατηρούσε, στη διασταύρωση των οδών Αγαθουπόλεως και Μαδύτου.

Επιπλέον, από την προανάκριση και τις καταθέσεις ανθρώπων της γειτονιάς στην περιοχή της Νεάπολης, διαπιστώθηκε ότι δράστες και θύμα, είχαν θέματα γειτνίασης. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέρφια δεν ήθελαν το γραφείο τελετών που διατηρούσε ο άτυχος 52χρονος.

Μετά τη λήξη του επεισοδίου και τον ξυλοδαρμό του 52χρονου, κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, κατέληξε, ενώ τα δύο εμπλεκόμενα άτομα συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

«Ο πατέρας μου έπεσε κάτω κι εκείνοι συνέχισαν να τον χτυπούν ανελέητα»

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, γιος του θύματος δήλωσε χθες Σάββατο: «Και σήμερα το πρωί να πούμε ξαφνικά βγήκε ο πατέρας μου από το γραφείο να ταΐσει κάτι γατάκια που είχαμε εκεί στην γειτονιά και βγήκαν αυτοί, τον βρήκαν εκεί εύκαιρο τον ορμήσανε. Τον χτυπήσαν τέλος πάντων έπεσε κάτω ο πατέρας μου και συνέχισαν να τον χτυπούν ανελέητα. Έπαθε πνευμονική εμβολή μας είπανε, που σημαίνει ότι έφαγε ξύλο και πήγε στα πνευμόνια υγρό».

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 8 το πρωί. Τα δύο αδέρφια ηλικίας 40 και 42 ετών πλησίασαν έξω από το κατάστημα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άρχισαν να χτυπούν τα τζάμια. Διαπληκτίστηκαν με τον 52χρονο, αρχικά λεκτικά. Ο τσακωμός όμως πήρε άλλη τροπή, όταν οι δυο φερόμενοι ως δράστες άρχισαν να χτυπούν με μανία το θύμα με αποτέλεσμα να πέσει στο πεζοδρόμιο αιμόφυρτος μπροστά στο γραφείο του.

«Στο ίδιο του το μαγαζί απέξω ήταν εκεί πέρα δυο του ’80 γεννηθείς παιδιά ας τα πούμε, δεν ήθελαν το γραφείο τελετών που είχαμε, είχαμε νταηλίκια κόντρα, δηλαδή αυτοί ερχόντουσαν βάψανε την τζαμαρία μια μέρα ξέρω ΄γω την άλλη μέρα χαράξαν αυτοκίνητο μας, θα σε κάνουμε, θα σε ράνουμε εμείς δεν δίναμε σημασία», περιέγραψε ο γιος του θύματος .

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Οι κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τις φωνές βγήκαν στα μπαλκόνια, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να τους χωρίσουν. Ανάμεσα τους ήταν και η μητέρα των αδερφών στην προσπάθεια της να απομακρύνει τους γιούς της.

«Και οι τρεις όπως κατάλαβα δεν ήταν ήρεμοι επειδή και αυτός ο συγχωρεμένος έλεγε βρισιές και αυτοί από επάνω καταλαβαίνεται…ήταν ένα μπάχαλο», είπε κάτοικος της περιοχής.

Οι γείτονες κάλεσαν άμεσα το ασθενοφόρο. Στην μεταφορά του όμως προς το νοσοκομείο ο 52χρονος υπέκυψε στα τραύματα του και κατέληξε.

Ο ένας από τους δύο δράστες παρέμεινε στο σημείο, καθώς δεν είχε αντιληφθεί την σοβαρότητα των χτυπημάτων, ενώ ο δεύτερος λίγη ώρα αργότερα παραδόθηκε μόνος του στην Γενική Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Μετά την σύλληψη του 40χρονου και του 42χρονου διενεργήθηκε προανάκριση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες των αρχών για την υπόθεση συνεχίζονται.

To Top