Θεσσαλονίκη: Ανοίγει το πρώτο αθλητικό ξενοδοχείο στην Μίκρα!

Πάσα για την εξέλιξη του αθλητικού τουρισμού της Θεσσαλονίκης αποτελεί το πρώτο αθλητικό ξενοδοχείο, που θα ανοίξει τις πύλες του στην πόλη μέχρι το τέλος του 2018. Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει στο αθλητικό κέντρο Μίκρας στη Νέα Κρήνη, το οποίο κατασκευάστηκε στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Έργων και παραδόθηκε το 2007 στο τότε Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας.

Όπως αναφέρει η Voria.gr ωστόσο, το ξενοδοχείο παρέμεινε αναξιοποίητο για έντεκα ολόκληρα χρόνια, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης(ΕΑΚΘ), Γιώργο Διονά, οι ευθύνες για τη μακροχρόνια αυτή κατάσταση βαραίνουν τις προηγούμενες διοικήσεις. «Η διοίκησή μας από πέρσι τον Αύγουστο που ανέλαβε τα ηνία, είχε θέσει το ζήτημα σε προτεραιότητα» τονίζει ο κ. Διονάς στη Voria.gr και επισημαίνει πως η διοίκηση του Κέντρου εκπόνησε μελέτη για να λειτουργήσει η μονάδα με δικές της δυνάμεις, η οποία όμως έδειξε ότι το κόστος για τη γενική γραμματεία Αθλητισμού ήταν ασύμφορο.

Έτσι, η διοίκηση των ΕΑΚΘ προχώρησε στην προκήρυξη δημόσιου διαγωνισμού για τη μίσθωση του ξενοδοχείου για 12 χρόνια στον οποίο πλειοδότησε η εταιρεία «PT HOTELIA ΞΕΝ. ΕΠ. Ε.Ε.».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της PT HOTELIA, Παντελή Ταρνατόρο, μετά την υπογραφή της μίσθωσης στις 16 Αυγούστου, η εταιρεία ετοιμάζεται να προχωρήσει μέσα στον Σεπτέμβριο στην πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο έως το τέλος του 2018.

Η μονάδα, με χώρους συνολικής επιφάνειας άνω των 2.000 τμ, αποτελείται από ημιυπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους, ενώ διαθέτει 30 συνολικά κλίνες.

«Στοχεύουμε σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο που κατά βάση θα λειτουργεί για αθλητικές ομάδες, όλων των αθλημάτων και από όλο τον κόσμο, με προτεραιότητα στα παιδιά» επισημαίνει ο κ. Ταρνατόρος, υπογραμμίζοντας πως θα διαφημίσει τη μονάδα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ακόμα και με συμμετοχή σε εκθέσεις.

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να έχει ένα αθλητικό ξενοδοχείο. Πρέπει να οργανώσουμε την πόλη και να προωθήσουμε τον αθλητικό τουρισμό της», υπογραμμίζει ο υπεύθυνος της PT HOTELIA, η οποία διαθέτει τρία προπονητικά κέντρα, με αθλητικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, σε Αθήνα, Πορταριά και Πελοπόννησο.

«Το ξενοδοχείο παρέμενε ανεκμετάλλευτο και αποτελούσε έξοδο τόσα χρόνια για το κράτος» προσθέτει ο κ.Ταρνατόρος και συμπληρώνει: «Τώρα μπορεί επιτέλους να αξιοποιηθεί. Η μονάδα έχει ένα πολύ θετικό στοιχείο. Αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου προπονητικού κέντρου Βορείου Ελλάδος».

To Top