Θεσσαλονίκη: Δείτε σε ποιους δήμους θα είναι κλειστά αύριο τα σχολεία λόγω παγετού

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε ορισμένους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, λόγω του παγετού.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Καλαμαριάς, Λαγκαδά και Θερμαϊκού, ενώ στους δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Παύλου Μελά τα σχολεία θα είναι ανοιχτά.

Στους υπόλοιπους δήμους ελήφθησαν αποφάσεις κατά περίπτωση.

Αναλυτικά:

Δ. Λαγκαδά

Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του ισχυρού παγετού που επικρατεί στον Δήμο μας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου, για την ασφάλεια των μαθητών.

Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Δ. Ωραιοκάστρου

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο δήμο μας και για την ασφάλεια των παιδιών και την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, αποφασίζει ότι την Τρίτη 8/01/2019 δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.

Δ. Βόλβης

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 οι σχολικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση του ο δήμος, πήρε την απόφαση αυτή για προληπτικούς λόγους, αν και λειτουργικά τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε άριστο επίπεδο.

Δ. Θερμαϊκού

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία στο δήμο Θερμαϊκού, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών και του παγετού.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία.

Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν αύριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Για τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ενημέρωση με νέα ανακοίνωση.

Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, όπως ανακοίνωσε ο δήμος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αύριο Τρίτη 8/1/2019 θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Συνεργεία του δήμου έχουν ήδη προβεί σε καθαρισμό των εισόδων και των αυλείων χώρων.

Δ. Θέρμης

Με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης που πρόκειται να αναρτηθεί σε λίγο αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων λόγω των επιπτώσεων των δυσμενών καιρικών συνθηκών: (α) όλες οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτήριο ΙΕΚ Θέρμης) το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά. (β) οι σχολικές μονάδες της τοπικής κοινότητας Περιστεράς. Σε όλες τις άλλες τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών καθώς και σε όλες τις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δ. Κορδελιού Ευόσμου

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 8.1.2019 τα Σχολεία όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου εκτός του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

“Μετά τη μεγάλη επιχείρηση αποχιονισμού των σχολικών αυλών και αποκατάστασης των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, τα σχολεία μας είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

Δ. Χαλκηδόνας

Μία ώρα αργότερα θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία στον Δ. Χαλκηδόνας. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Βαθύλακο, Μεσήμβρια, Αγχίαλο και Ξηροχώρι.

Δ. Δέλτα

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του Δήμου Δέλτα θα παραμείνουν κλειστά για αύριο Τρίτη 8/1/2019 λόγω αναμενόμενου παγετού, σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Καιρού της ΕΜΥ.

Λόγω του επερχόμενου παγετού, όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εφιστάται η προσοχή στους πεζούς και στους οδηγούς να αποφεύγουν την κυκλοφορία εάν δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη, καθώς και σε όλους τους κατοίκους του Δήμου να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ΕΥΑΘ και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την προληπτική αντιμετώπιση του παγετού.

Δ. Καλαμαριάς

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς με εντατικές προσπάθειες έχουν εκ χιονίσει τους προαύλειους χώρους και τα πεζοδρόμια των Σχολικών Μονάδων της περιοχής.

Ωστόσο, επειδή η ανησυχία των γονέων για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στα σχολεία τους, λόγω της ολισθηρότητας και του παγετού που επικρατεί, αποφασίστηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους να παραμείνουν αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν κανονικά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Δ. Παύλου Μελά

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία του Δήμου Παύλου Μελά.

Δ. Θεσσαλονίκης

Ανοιχτά θα είναι αύριο τα σχολεία στον δήμο Θεσσαλονίκης, ωστόσο ανάλογα με την εικόνα που θα δώσουν οι διευθυντές των σχολείων το πρωί θα επαναεξεταστεί το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν κάποια σχολεία.

Σημειώνεται ότι για τους υπόλοιπους δήμους της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Δήμος Νεάπολης- Συκεών

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την δημοτική αρχή, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Συκιές και Πεύκα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε Άγιο Παύλο και Νεάπολη.

Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο).

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στις Δημοτικές Ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πηγή: thestival.gr

To Top