Θεσσαλονίκη: Εκκένωση σχολείου λόγω στατικής ανεπάρκειας

Την εκκένωση του 54ου δημοτικού σχολείου, που βρίσκεται στην οδό Ολυμπιάδος, αποφάσισε ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά από έκθεση των Τεχνικών Υπηρεσιών που διαπίστωσαν προβλήματα στατικής επάρκειας στο σχολικό συγκρότημα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Τα προβλήματα διαπιστώθηκαν κατά την μελέτη για τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο των σχολικών κτηρίων, που διενεργείται υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού στα σχολικά κτήρια, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της voria.gr.

Η απόφαση για την εκκένωση του συγκεκριμένου σχολείου, στο οποίο φοιτούν 85 μαθητές, θα διαβιβαστεί στην Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες θα λάβουν την απόφαση για το που θα μεταφερθούν τα παιδιά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, προτείνεται το σχολείο να μεταστεγαστεί στο 53ο δημοτικό σχολείο, που βρίσκεται δίπλα, προκειμένου, όπως ανέφερε, να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του. «Μετά τις τεχνικές επεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο», σημείωσε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τους τεχνικούς ελέγχους. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τα παιδιά», ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, σύμφωνα με τον οποίο θα υπάρξει συνάντηση για το θέμα την ερχόμενη Τετάρτη με γονείς και εκπαιδευτικούς. Σημείωσε ότι «στόχος είναι να ολοκληρώσουμε σύντομα μια μελέτη για το ποια είναι τα προβλήματα και να γίνουν οι παρεμβάσεις».

«Να επισπεύσουμε τον έλεγχο και των υπολοίπων σχολείων» ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης. Σχετικά με τους ελέγχους στα 18 σχολικά κτήρια, ο κ. Μπαρμπουνάκης τόνισε ότι ξεκίνησαν από τα πιο παλιά σχολεία.

«Για ποιο λόγο ενώ η έκθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο άνοιξε το σχολείο τον Σεπτέμβριο», διερωτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει» Νίκος Ζεϊμπέκης.

«Πήραμε ένα χαρτί ότι το σχολείο είναι ακατάλληλο και ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην εκκένωση. Αγωνιούμε πραγματικά. Αν είναι όντως το κτήριο είναι τόσο επικίνδυνο και οι έλεγχοι έγιναν τον Μάρτιο, ξεκίνησαν τα μαθήματα τον Σεπτέμβριο, αυτό είναι ποινικό αδίκημα», ανέφερε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων.

«Για το 54ο σχολείο εμείς ενημερωθήκαν αρχές Οκτώβρη ότι χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος για το σχολείο», τόνισε ο κ. Μπαρμπουνάκης, σημειώνοντας πως η Διεύθυνση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα λάβει την απόφαση για το που θα μεταφερθούν οι μαθητές.

 

To Top