Θεσσαλονίκη: Καθιστική διαμαρτυρία των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές (video)

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές. Στη Θεσσαλονίκη επαγγελματίες, παραγωγοί και πωλητές συγκεντρώθηκαν στη λαϊκή της Τούμπας κρατώντας μαύρες σημαίες.

Πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία ως ένδειξη αντίδρασης στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ενώ μοίρασαν δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές.

Στο σημείο βρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

“Σήμερα κάναμε μια καθιστική απεργία και αυτή τη στιγμή θα προσφέρουμε φρούτα και λαχανικά σε όλους τους συμπολίτες της Τούμπας για τα τόσα χρόνια που μας στηρίζουν. Η απεργία μας αυτή είναι πανελλαδική, οι επτά ομοσπονδίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη 13 λαϊκές είναι κλειστές και είμαστε μαζεμένοι εδώ στην Τούμπα για να διαμαρτυρηθούμε και να δώσουμε προϊόντα στους καταναλωτές. Ζητάμε να παραμείνει ο πρωτογενής τομέας στις λαϊκές αγορές, γιατί το νομοσχέδιο λέει ότι τις παραγωγικές άδειες θα τις μετατρέψει σε επαγγελματικές συν του ότι θα μας φέρει πολυκαταστήματα μέσα στις λαϊκές αγορές για να τις αναλάβουν. Εχει χαθεί το νόημα των λαϊκών αγορών και πλέον πάμε για πολυκαταστήματα” δήλωσε ο Λάζαρος Παυλίδης πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης

Πηγή: thestival.gr

To Top