Θεσσαλονίκη: Ουρές για μια θέση εργασίας!

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων για μία θέση εργασίας σε δυναμικές επιχειρήσεις της χώρας, όπως προκύπτει από την αυξημένη κίνηση που υπάρχει από το πρωί στις Ημέρες Καριέρας, που διοργανώνει σήμερα και αύριο το kariera.gr στην αποθήκη 8 του ΟΛΘ, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ από την Voria.gr:

“Όπως είπε η διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας του kariera.gr, Φωτεινή Γαϊτανλή, φέτος εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν πάνω από 2.000 υποψήφιοι εργαζόμενοι, από περίπου 1.800 στην περσινή διοργάνωση.

Αυξημένος είναι και ο αριθμός των εταιρειών που προσφέρουν θέσεις εργασίας, οι οποίες ανέρχονται σε 18 (από 13 στην εκδήλωση του 2018), κυρίως από τους κλάδους των τηλεπικοινωνίων, του λιανικού εμπορίου και των τροφίμων-ποτών. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που συμμετέχουν είναι οι εξής: ΟΤΕ, Cosmote, Lidl, Coca Cola 3E, Leroy Merlin, McDonald’s, Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn), Action Aid, EU Aid Volunteers, Dialectica, Dialog, European Patent Office, Inditex, KW North, Stoiximan, RE/MAX, Teleperfomance, carriera.gr.

Δείτε τις ανοιχτές θέσεις των εταιρειών εδώ.

Σύμφωνα με την κ. Γαϊτανλή, ο κάθε επισκέπτης καταθέτει το βιογραφικό του κατά μέσο όρο σε τέσσερις εταιρείες, κάτι που σημαίνει ότι στο διήμερο της διοργάνωσης γίνονται περίπου 8.000 συνεντεύξεις. Από τους υποψηφίους, περίπου το 40% θα λάβει πρόσκληση για επιπλέον συνέντευξη από τις εταιρείες.

Παράλληλα, καθ’όλη τη διάρκεια του διημέρου στελέχη του kariera.gr προσφέρουν δωρεάν συμβουλευτική στους ενδιαφερόμενους σε ό,τι αφορά την ορθή συμπλήρωση βιογραφικού, ενώ γίνονται και workshops με σκοπό να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τις δεξιότητες που ζητά η αγορά εργασίας, και για το τι θα πρέπει να προσέχει ένας υποψήφιος. «Έχει μεγαλύτερη σημασία σήμερα να είναι κάποιος τεχνολογικά καταρτισμένος και να κατέχει ψηφιακές δεξιότητες, παρά έναν δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως το kariera.gr λειτουργεί εδώ και 21 χρόνια και αποτελεί ένα από τα κορυφαία sites για αναζήτηση εργασίας, με πάνω από 2.500 διαθέσιμες θέσεις καθημερινά.

Ευκαιρία για γρήγορη εκπαίδευση και απασχόληση στην Coca Cola 3E

Στις Ημέρες Καριέρας συμμετέχει και η Coca Cola 3Ε με περισσότερα από 30 στελέχη, ενώ φέτος πραγματοποιούνται για όλη τη διάρκεια του διημέρου σεμινάρια στο πλαίσιο του προγράμματος Youth Empowered, τα οποία έχουν ως αντικείμενο την ανάπτυξη βασικών προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων που ανάγκη η αγορά εργασίας και τις οποίες αναζητούν οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν την είσοδό τους σε αυτή. Παράλληλα, τα στελέχη-μέντορες της εταιρείας παρουσιάζουν τη μεθοδολογία που ακολουθεί ο οργανισμός στον χώρο των πωλήσεων, όπου αποτελεί έναν από τους ηγέτες της αγοράς. «Η καρδιά του οργανισμού χτυπάει στις πωλήσεις, οι οποίες είναι το διαβατήριο για να μπορέσει κανείς να εξελιχθεί στην εταιρεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Παπαδάκης, υπεύθυνος επικοινωνίας και προγραμμάτων εταιρικής υπευθυνότητας της Coca Cola 3E. Άλλωστε, η εταιρεία έχει ανοίξει την τρέχουσα περίοδο 165 θέσεις εργασίας στο κομμάτι των πωλήσεων.

Ευκαιρίες για άμεση εκπαίδευση και πρόσληψη στην εταιρεία προσφέρει το πρόγραμμα Rise Management Trainee της εταιρείας, ο φετινός κύκλος του οποίου ανοίγει στα τέλη Μαρτίου. Πρόκειται για μία δράση ταχείας εξέλιξης, που απευθύνεται σε ανθρώπους με φιλοδοξία να κάνουν καριέρα στον οργανισμό και αποτελεί το αρχαιότερο σχετικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, καθώς «τρέχει» για 29 χρόνια.

Ένας από τους αποφοίτους του προγράμματος είναι ο Αργύρης Μουστάκας, ο οποίος είναι σήμερα προϊστάμενος μηχανικός στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Σχηματάρι. Ο Αργύρης αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ το 2015 και επέστρεψε στην Ελλάδα, καθώς ήθελε να εργαστεί εδώ και όχι στο εξωτερικό. Αναζητώντας εργασίας εντόπισε το πρόγραμμα Rise Management Trainee της Coca Cola 3Ε και στο οποίο εντάχθηκε το 2017. Αφού γύρισε από διάφορα πόστα και έλαβε κατάρτιση κατάφερε να γίνει μέσα σε 1,5 χρόνο προϊστάμενος μηχανικός στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αναψυκτικών της Ελλάδας. Στόχος του είναι, όπως λέει, να γίνει κάποια ημέρα διευθυντής”.

 

To Top