ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη: 1.000 πρόσφυγες είδαν το clasico παρουσία του Πουγιόλ

“Σημαντική ημέρα φιλίας” χαρακτήρισε τη χθεσινή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) για μια ξεχωριστή εκδήλωση, τη “Football Family Day”, στο πλαίσιο της οποίας 1.000 πρόσφυγες από δομές της Βόρειας Ελλάδας είδαν το “el clasico”, το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και συνδιοργανώθηκε από την ισπανική ποδοσφαιρική Λίγκα, τη Mediapro και τις ΜΚΟ InterVolve and Open Cultural Center.

“Είναι μία σημαντική ημέρα φιλίας. Παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών μαζί με Ελληνόπουλα από τα παιδικά χωριά SOS παίζουν ποδόσφαιρο, παίζουν παιχνίδια”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος εξήρε την προσφορά της Ισπανίας στη διοργάνωση, αλλά και όλων όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή.

Με το κασκόλ της “La Liga” στο λαιμό, ο υπουργός περιηγήθηκε στον χώρο, όπου στήθηκαν -μεταξύ άλλων- μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου για τους πρόσφυγες (μικρούς αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας), οι οποίοι άρχισαν από νωρίς το παιχνίδι, και συνομίλησε με κάποιους απ’ αυτούς, όπως και με τον πρόεδρο της “La Liga” Χαβιέρ Τέμπας, τον πρεσβευτή της Mediapro, Χάουρε Ρόουρες, αλλά και τον Κάρλες Πουγιόλ, τον πρώην αρχηγό της Μπαρτσελόνα και νυν πρεσβευτή της ισπανικής ποδοσφαιρικής Λίγκας, η παρουσία του οποίου σκόρπισε ενθουσιασμό στους πρόσφυγες, που δεν σταμάτησαν να τον φωτογραφίζουν και να ζητούν μια …selfie μαζί του.

“Έχουμε σήμερα 1.000 παιδιά προσφύγων και μεταναστών και Ελληνόπουλα να παίζουν μαζί μπάλα στην Ελλάδα και Ισπανοί παίκτες, όπως ο κ. Πουγιόλ, να δείχνουν ότι ο αθλητισμός ενώνει. Το φιλικό πρόσωπο της Ευρώπης”, υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο υπουργός και είπε πως οι κινήσεις αυτές, τις οποίες και χαρακτήρισε θαυμάσιες, θα συνεχιστούν.
Ο κ. Μουζάλας ευχαρίστησε επίσης τους “Έλληνες που με ανοιχτό μυαλό και με ανοιχτή αγκαλιά δέχθηκαν -και συνεχίζουν να βοηθούν- ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, τα παιδιά τους, μπορούν να παίξουν μαζί με τα Ελληνόπουλα”.

Επανέλαβε, δε, ότι “είναι δύσκολες οι εποχές αλλά θα τα καταφέρουμε”.

Το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, το είδαν μέσα από δύο γιγαντοοθόνες που στήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo, στη Θεσσαλονίκη, πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, του Πολυκάστρου, του Κιλκίς, της Σόφτεξ, του Καβαλαρίου, του Δίον καθώς και σε διαμερίσματα στον αστικό ιστό της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Top