ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρώτη χρονιά χωρίς τίτλο στην καριέρα του Γκουαρντιόλα

Τον Ιούνιο του 2006 ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποφάσιζε να «κρεμάσει τα παπούτσια του» με τελευταίο σταθμό της καριέρας του τη Σιναλόα στο Μεξικό. Ενα χρόνο αργότερα η Μπαρτσελόνα τον κάλεσε να επιστρέψει «σπίτι του» για να αναλάβει τη Β΄ ομάδα του συλλόγου. Η προπονητική καριέρα του Καταλανού άρχισε στα 36 και από τότε δεν υπήρξε ούτε μία χρονιά που να μην προσθέσει ένα κύπελλο στην τροπαιοθήκη του!

Στην παρθενική του σεζόν οδήγησε τη δεύτερη ομάδα της «Μπάρτσα» από την Γ΄ κατηγορία στην Β΄, προβιβάστηκε αμέσως στους «μεγάλους» και ακολούθησαν οκτώ χρόνια δόξας στη Βαρκελόνη και μετά στο Μόναχο. Το περίεργο είναι ότι η παράδοση αυτή δεν διακόπηκε ούτε καν όταν αποφάσισε να μείνει για μία σεζόν (2012/13) εκτός δράσης, καθώς το καλοκαίρι του 2013 …πρόλαβε να κατακτήσει τίτλο.

Ολα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και κανείς δεν έχει ισόβιο συμβόλαιο με την επιτυχία. Κάπως έτσι ο Γκουαρντιόλα ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι θα βιώσει ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, καθώς η συλλογή του δεν πρόκειται να εμπλουτιστεί με τρόπαιο που να γράφει «2017». Στην τελευταία πρόκληση, που ήταν το κύπελλο Αγγλίας, η Σίτι αποκλείστηκε από την Αρσεναλ στους ημιτελικούς.

Το κουβάρι της αποτυχίας άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Οκτώβριο με τον αποκλεισμό από το Λιγκ Καπ (1-0 από τη Μάντσεστερ Γ. στο «Ολντ Τράφορντ») και συνεχίστηκε στα μέσα του περασμένου μήνα όταν η Μονακό πέταξε τους «Πολίτες» εκτός Champions League. Στις 5 Απριλίου η ήττα 2-1 από την Τσέλσι γκρέμισε και τις τελευταίες ελπίδες της για τον τίτλο της Premier League και χθες, στις 23/4, η Αρσεναλ της κούνησε το… μαντήλι και στο FA Cup.

Και να φανταστεί κανείς ότι ο Γκουαρντιόλα ξεκίνησε με 10 διαδοχικές νίκες τη θητεία του στο Μάντσεστερ, αναγκάζοντας αρκετούς να εκτιμήσουν πως θα εξελιχθεί σε «μεγάλο αφεντικό» στην Αγγλία. Παρά τις συνεχείς αποτυχίες, το μέλλον του στο «Ετιχαντ» δεν κρίνεται ως επισφαλές. Ωστόσο, ο ίδιος πριν από περίπου ένα μήνα -δηλαδή πριν χάσει… τα πάντα- είχε δηλώσει: «Αν δεν κατακτήσουμε τίτλο, δεν θα είναι καλή σεζόν. Περισσότερα θα ξέρουμε τον Αύγουστο, όμως η δουλειά του προπονητή εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Γνωρίζω ότι οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές λόγω των τίτλων που έχω κατακτήσει στο παρελθόν και πρέπει να διαχειριστώ αυτό το βάρος».

ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΝΤΙΟΛΑ – ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΣ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

2008 (1): Πρωτάθλημα Γ΄ κατηγορίας με τη Μπαρτσελόνα Β΄

2009 (5): Πρωτάθλημα Ισπανίας, Κύπελλο Ισπανίας, Champions League, Ευρ. Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Συλλόγων

2010 (1): Πρωτάθλημα Ισπανίας

2011 (4): Πρωτάθλημα Ισπανίας, Champions League, Ευρ. Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Συλλόγων

2012 (1): Κύπελλο Ισπανίας

ΜΠΑΓΕΡΝ

2013 (2): Ευρ. Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Συλλόγων

2014 (2): Πρωτάθλημα Γερμανίας, Κύπελλο Γερμανίας

2015 (1): Πρωτάθλημα Γερμανίας

2016 (2): Πρωτάθλημα Γερμανίας, Κύπελλο Γερμανίας

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

2017 (0)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Top