Θλίψη και δάκρυα στο τελευταίο αντίο προς τον “Πατριάρχη” του Άρη (photos)

Θλίψη, συγκίνηση, θρήνος και με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε η οικογένεια του Άρη, του ελληνικού μπάσκετ και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης τον πολύ μεγάλο Αρειανό Ανέστη Πεταλίδη. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην Αγία Σοφία όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία. Πρόσωπα σκυθρωπά από πρώην παίκτες και αντιπάλους του Ανέστη Πεταλίδη στους αγωνιστικούς χώρους, πρόσωπα κλαμμένα γιατί η απώλεια είναι τεράστια!

Ο Χάρης Παπαγεωργίου έφτασε με δάκρυα στα μάτια στην Αγία Σοφία και αρκέστηκε να δηλώσει πως “έφυγε ένας μεγάλος Αρειανός, ένας μπασκετάνθρωπος. Θρηνεί όλος ο Άρης σήμερα, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ για έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην οικογένειά του και τον Άρη”.

Ο Στέργιος Γούσιος, πρόεδρος του συλλόγου Παλαιμάχων του Άρη τόνισε πως “δεν ήταν μόνο προπονητής, ήταν δάσκαλος, μας ενέπνευσε όλους όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ζούμε”.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης συνεργάστηκε με τον αείμνηστο Πεταλίδη στα χρόνια της “χρυσής αυτοκρατορίας”. Σήμερα είπε ότι “τον θαύμαζα, πάντα τον άκουγα όσο ήμουν στον Άρη, ήταν πάντα δίπλα μου. Νομίζω ότι είναι τεράστια η απώλεια του Ανέστη για το ελληνικό μπάσκετ”.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε πως “o Ανέστης ήταν η κιβωτός του μπάσκετ, θα λείψει σε όλους μας”.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν μπορούσε να παραβρεθεί στην κηδεία, μετέφερε όμως τα συλλυπητήριά του μέσω του προέδρου της ΕΚΑΣΘ, Σάββα Λόρτου, ο οποίος είπε πως “ο κ. Βασιλακόπουλος θεωρούσε τον Ανέστη Πεταλίδη έναν μεγάλο και ακούραστο εργάτη του ελληνικού μπάσκετ”.

Στην Αγία Σοφία βρέθηκαν επίσης για το τελευταίο αντίο οι Κυριάκος Μαραβέλιας, Διαμαντής Σκόνδρας, Γιώργος Χαλβατζάκης, Σάββας Λόρτος, Λάκης Τσάβας, Σεραφείμ Ερίνης, Γιώργος Ραμπότας, Νίκος Τσαρούχας, Δημήτρης Μπουσβάρος, Χριστόδουλος Οικονομίδης, Αντώνης Αντωνακόπουλος, Στέργιος Μπουσβάρος, Γιώργος Οικονόμου, Τάσος Αβάνογλου, Κώστας Χαριτωνίδης, Λευτέρης Χατζόπουλος, Γαρμπής Τουρσουτζιάν, Άγγελος Σπυρίδων, Γιάννης Τζιφόπουλος, Γιάννης Τσούμης, Λάμπρος Σκόρδας, Αριστείδης Μούμογλου, Βύρων Δασύλλας, Νίκος Νικολακόπουλος, Χρήστος Βρούσγιος, Λουκάς Μυλόπουλος, Κώστας Εγγλέζος, Γιάννης Δαμιανίδης, Λεβόν Δογραματζιάν, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, Δημήτρης Καραμιχάλης, Γιώργος Λαγός, Γιάννης Χόρτης, Γιάννης Σαμολαδάς, Μιχάλης Γιαννουζάκος, Άγγελος Γρόλλιος, Απόστολος Τζιτζικώστας, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, Σωτήρης Κούβελας, Γιώργος Ορφανός, Νίκος Ατματζίδης και πολλοί άλλοι…

Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων οι: Νίκος Γκάλης, Αναστάσιος Αβάνογλου, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ΣΠΑΚΕ (Παλαίμαχοι Καλαθοσφαιριστές), Γιάννης Χόρτης, Πάρις Καλημερίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΣΑΚΕ, Κοινωνία Μελών Άρη, Παναγιώτης Γιαννάκης, ΣΕΠΚ (Έλληνες προπονητές), ΕΟΚ, οικογένεια Τουρσουτζιάν, Γιάννης Ιωαννίδης, Μενέλαος Χατζηγεωργίου, Super 3, Ιερολοχίτες, Aris Athens Club, ΚΑΕ Άρης, Παλαίμαχοι Άρη, ΠΑΕ Άρης, ΑΣ Άρης, Ηλίας Πόππης, Emperor.gr, Σύνδεσμος Βετεράνων Θεσσαλονίκης, οικογένεια Νίκου Χασόπουλου, Νίκος Φιλίππου.

Ξέσπασμα Ιωαννίδη: “Μου σημάδεψε τη ζωή!”

Στον επικήδειο λόγο ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ξέσπασε μιλώντας για τον… μπασκετικό του πατέρα! “Δύο άνθρωποι σημάδεψαν το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Ο Μίμης Τσίκινας και ο Ανέστης Πεταλίδης. Εμένα μου σημάδεψε όπως και όλη τη γενιά μας. Τον γνωρίζω 53 χρόνια, μου σημάδεψε τη ζωή μου. Χαίρομαι που είναι σήμερα όλοι εδώ, Άρης, ΠΑΟΚ, Ηρακλής, ΧΑΝΘ, για να τον τιμήσουν! Ήταν σκληρός, φώναζε, αλλά η ουσία είναι ότι ήταν μια ψυχή εύκολη. Σαν το σκυλί που γάβγιζε, αλλά δεν δαγκώνει. Πάντα έλεγε αυτό που πίστευε και ποτέ δεν θα αδικούσε κανέναν. Πήγαμε στο σπίτι του με τον Καλημερίδη και τον Πουλιανίτη πριν από τρεις μήνες για να τον κάνουμε να αισθανθεί όμορφα. Μας είπε “τι ήρθατε εδώ, για ελεημοσύνη;” και του είπαμε ότι ήρθαμε να κάνουμε κάτι για να αφήσουμε σαν παρακαταθήκη. Όλοι είμαστε οικογένειά του. Εγώ έχασα τον πατέρα μου 10 χρονών και με σημάδεψε και με τα θετικά του και τα αρνητικά. Θα πρέπει να μεταφέρουμε τη μνήμη κάποιων όπως πρέπει, όμορφα και καθαρά.”

To Top