Θλίψη στον χώρο του αθλητισμού για τον θάνατο της ποδηλάτισσας στην Θεσσαλονίκη (video)

Ως μια γυναίκα που λάτρευε τον αθλητισμό με πολλές συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα Μαραθωνίου περιγράφουν φίλοι και γνωστοί την 40χρονη ποδηλάτισσα που παρέσυρε και σκότωσε φορτηγό στη Θεσσαλονίκη.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας ενώ είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία. Η γυναίκα καθημερινά χρησιμοποιούσε το ποδήλατο της για να πάει στη δουλειά της κάτι που έκανε και σήμερα για τελευταία φορά.

Η αθλήτρια, μαραθωνοδρόμος , το κορίτσι με το όμορφο χαμόγελο που όλοι θυμούνται χαρακτηριστικά , η Δήμητρα Ιορδανίδου παρασύρθηκε από φορτηγό με το ποδήλατό της που τόσο αγαπούσε. Πήγαινε στην δουλειά της όπως κάθε μέρα ακολουθούσε την ίδια διαδρομή.

«Είμαστε συγκλονισμένοι όλοι στη Ζώνη, τα κορίτσια, οι συνάδελφοί της κλαίγανε σήμερα το πρωί, πρόκειται για μια εξαίρετη υπάλληλο, κάθε πρωί στη δουλειά της ερχότανε, επειδή είχε και οικολογική συνείδηση και ήταν και αθλητικός τύπος μαραθωνοδρόμος, με το ποδήλατο», δήλωσε ο Κυριάκος Λουφάκης, Πρόεδρος ΔΣ Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και εργοδότης της 41χρονης.

Θλίψη στον αθλητικό χώρο

Η άτυχη Δήμητρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη .Συμμετείχε στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα μαραθωνίου , είχε εκπροσωπήσει στο παρελθόν τη χώρα μας σε διεθνείς μαραθωνίους, ενώ μόλις πριν από λίγα 24ωρα συμμετείχε σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Τρίκαλα. Η φίλη της που ήταν μαζί την Κυριακή στον αγώνα μιλά στο MEGA συγκλονισμένη.

«Βρεθήκαμε την Κυριακή στα Τρίκαλα . Αγκαλιαστήκαμε , θυμηθήκαμε τα παλιά , κάναμε πλάκα , χαμόγελα ,είχαμε μιλήσει για τις προπονήσεις του τριάθλου μου είχε εκφράσει και αυτή λίγο το φόβο της στην αρχή με το ποδήλατο», δήλωσε η Ντενίζ Δημάκη, φίλη και συναθλήτρια της άτυχης μαραθωνοδρόμου.

Ο Γ.Γ. του ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ποδιώτης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την άτυχη Δήμητρα. «Ίσως ήταν το καλύτερο παιδί που έχει περάσει από το σύλλογο», είπε.

Η αθλήτρια έμενε στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή όπου μεγάλωσε.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου είχε χάσει τον αδερφό της πριν από τρία χρόνια στην ίδια ηλικία.

To Top