Θολό το τοπίο στη Football League για τηλεοπτικά, αλλά και στοιχηματικές!

Τα νέα από την Αθήνα με αφορμή την τελευταία άτυπη μεν, αλλά σημαντική, συνεδρίαση των ομάδων της Football League στην οποία έδωσε το παρών και ο Άρης δημιουργούν ένα θολό τοπίο, κατεβάζοντας τον πήχη της αισιοδοξίας.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν κορυφαία στελέχη της λίγκας:

1. Σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά το καθεστώς της κεντρικής διαχείρισης δεν αλλάζει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή και θεωρητικά εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να αλλάξει. Ούτε ο ΟΤΕ μπορεί να δώσει από μόνος του περισσότερα χρήματα.

2. Ο μέσος όρος των εσόδων που μοιράστηκαν στις ομάδες ήταν πέρσι 300.000 ευρώ. Φέτος μπορεί και να είναι… χαμηλότερος, μια και δεν υπάρχει η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ!

3. Υπάρχει νομικό παράθυρο που αναζητείται να αναλάβει την λίγκα μια στοιχηματική εταιρία (νόμιμη), αν και η αίσθηση που επικρατεί δεν θα μπορεί να αντέξει το βάρος όλης της κατηγορίας.

4. Σε ότι αφορά τον περιορισμό των μεταγραφών θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να “σπάσει” το καθεστώς των 3 μεταγραφών. Ίσως προκύψει παράθυρο για κοινοτικούς κάτω των 24 χρόνων, αλλά και αυτό είναι υπό μεγάλη συζήτηση.

To Top