Θρήνος στην Ισπανία με Αραγονές!

Την απώλεια του Λουίς Αραγονές θρηνεί το ισπανικό ποδόσφαιρο, καθώς ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός των «φούριας ρόχας» νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο της Μαδρίτης και τα ξημερώματα του Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών.

Τη δυσάρεστη αυτή είδηση επιβεβαίωσε ο θεράπων ιατρός του, Πέδρο Γκιγιέν, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Αραγονές ήταν επιθετικός και φόρεσε τις φανέλες των Χετάφε, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεκρεατίβο Ουέλβα, Έρκουλες, Ούμπεντα, Οβιέδο, Μπέτις και Ατλέτικο Μαδρίτης. Παράλληλα, ήταν 11 φορές διεθνής με την εθνική Ισπανίας, ενώ είχε σκοράρει και τρεις φορές. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας κατάφερε να κατακτήσει τρία πρωταθλήματα.

Μετέπειτα, στην προπονητική του καριέρα δούλεψε στις Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπέτις, Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ, Σεβίλλη, Βαλένθια, Οβιέδο, Μαγιόρκα και Φενέρμπατσε.

Ωστόσο, η σημαντικότερη στιγμή για τον ίδιο ήταν το 2008, όταν κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και κατάφερε να φέρει στην κορυφή την εθνική Ισπανίας που τα τελευταία χρόνια αποτελεί σταθερή αξία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Νωρίτερα, το 1997, είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Ατλέτικο, ενώ με τους «ροχιμπλάνκος» είχε πάρει τρία Κύπελλα Ισπανίας και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο.

πηγή: sportfm.gr

To Top