ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρήνος στο ΝΒΑ: «Έφυγε» ο Φλιπ Σόντερς

Θλίψη σκόρπισε στην παγκόσμια κοινότητα του μπάσκετ η είδηση πως ο Φλιπ Σόντερς έφυγε από τη ζωή. Ο εκλιπών ήταν προπονητής, πρόεδρος και συνιδιοκτήτης των Τίμπεργουλβς.

Μόλις τον Ιούνιο είχε διαγνωστεί με λέμφωμα, που οι γιατροί είχαν χαρακτηρίσει ιάσιμο, όταν η ασθένεια έγινε γνωστή στο κοινό τον Αύγουστο. Παρ’ όλα αυτά, το Σεπτέμβριο ο 60χρονος τεχνικός αποχώρησε επ’ αόριστον από τα καθήκοντά του λόγω επιβάρυνσης της υγείας του και το απόγευμα της Κυριακής, εντελώς ξαφνικά, ανακοινώθηκε πως έχασε τη μάχη αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του και τέσσερα παιδιά.

Αποφοίτησε από το κολέγιο της Μινεσότα και αμέσως ασχολήθηκε με την προπονητική. Ο Σόντερς είχε 654 νίκες και 592 ήττες σε 17 σεζόν ως προπονητής των Τίμπεργουλβς, των Πίστονς και των Γουίζαρντς. Ως κόουτς στη Μινεσότα οδήγησε την ομάδα σε οκτώ σερί παρουσίες στα play offs και μία συμμετοχή σε τελικούς το 2004, αλλά την επόμενη σεζόν απολύθηκε και επέστρεψε το 2013 σε ρόλο προέδρου, ενώ τον Ιούνιο του 2014 ανέλαβε ξανά καθήκοντα προπονητή έχοντας πέρσι 16 νίκες και 66 ήττες. Τη θέση του θα πάρει μέχρι νεωτέρας ο Σαμ Μίτσελ.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top