Θρίαμβος Ντόρτμουντ με τη… βοήθεια του Παπαδόπουλου! (video)

H Μπορούσια Ντόρτμουντ θριάμβευσε στο ντέρμπι του «μίσους» της Βεστφαλίας, νικώντας με 2-0 την Σάλκε του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Διαβάστε πώς διαμορφώθηκε η νίκη στο «Βεστφάλεν Στάντιον», με μοιραίο παίκτη της Σάλκε τον Έλληνα διεθνή!
 
Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική για μια ακόμη φορά! Στο κατάμεστο… κιτρινόμαυρο «Βεστφάλεν» (διατέθηκαν και τα 80.720 εισιτήρια) ομάδα και κόσμος παρέδωσαν μαθήματα. Φυσικά σημειώθηκε σολντ άουτ, όπως συμβαίνει σε κάθε ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, από το 1987!

Σε μια ποδοσφαιρική γιορτή, λοιπόν, η Ντόρτμουντ κατάφερε να δείξει από νωρίς τις προθέσεις και να προηγηθεί πριν συμπληρωθεί το εικοσάλεπτο του αγώνα.

Το σκορ άνοιξε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 16′ με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαρσέλ Σμέλτσερ ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Φράνκι Σαντάνα στο 61′ μετά από φάση διαρκείας.

Ευθύνη και στα δύο γκολ είχε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αφού στη φάση του 1-0… κοίταζε τους προωθημένους παίκτες της Μπορούσια να σηκώνονται ανενόχλητοι για κεφαλιά, ενώ στο δεύτερο τέρμα ξεχάστηκε πίσω μετά από εκτέλεση κόρνερ μαζί με τον συμπαίκτη του, Τζόουνς, καλύπτοντας τους αντιπάλους επιθετικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η μόλις δεύτερη ήττα της Σάλκε στο γήπεδο της μεγάλης της αντιπάλου την τελευταία 12ετία. Μέσα στον 21ο αιώνα, είχε χάσει μόνο την σεζόν 2006-07, ξανά με σκορ 2-0.

Με τη νίκη της, η Ντόρτμουντ έπιασε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας την Γκλάντμπαχ, έχοντας από 29 βαθμούς σε 14 αγώνες, ενώ η Μπάγερν έχει 28 βαθμούς με ένα παιχνίδι λιγότερο, αφού φιλοξενείται αύριο από τη Μάιντς. Η Σάλκε, από την πλευρά της, παρέμεινε 4η με 25 βαθμούς.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Σαντάνα, Κελ, Μπλαστσικόφσκι (89′ Γκρόσκροϊτς), Γκέτσε (89′ Οβομογέλα), Λάιτνερ, Λούκας Μπάριος (78′ Καγκάουα), Λεβαντόφσκι.

ΣΑΛΚΕ (Χούουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Ουτσίντα, Φουκς, Παπαδόπουλος, Τζόουνς, Μπάουμγιοχαν (79′ Μαρίκα), Χόλμπι (82′ Χουράδο), Ματίπ, Ντράξλερ (54′ Πούκι), Ραούλ, Χούντελααρ.

Δείτε τα γκολ του ντέρμπι Ντόρτμουντ – Σάλκε 2-0:
{youtube}XOyjo3uyRKk|640|360|1{/youtube}

 

To Top