Το… «τρίλημμα» του Πολωνού για την επίθεση

Ο Άρης θέλει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, τα γκολ φέρνουν νίκες και ο Μίχαλ Πρόμπιερζ προσπαθεί να βρει τον ιδανικό τρόπο για να πετύχει και τα δυο: γκολ και νίκη. Διαβάστε ποιο το… «τρίλημμα» του Πολωνού για την κιτρινόμαυρη επίθεση. 

Τρία είναι τα πλάνα-σκέψεις του Πρόμπιερζ για τον αγώνα με τον Πανιώνιο, προκειμένου να φύγει με το τρίποντο από την πλατεία.

1. Σολτάνι-Καστίγιο: Η γνωστή και δοκιμασμένη λύση. Με Ακόστα στα αριστερά και Γιαννιώτα στα δεξιά. Εδώ, όμως πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρόμπιερζ δεν έχει μείνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσία του Σολτάνι στην κορυφή της επίθεσης στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΟΦΗ, γεγονός που δίνει… τροφή για να «γεννηθούν» οι εναλλακτικές λύσεις και να σκεφτεί τα άλλα δυο πλάνα.

2. Τριανταφυλλάκος-Καστίγιο: Σε μια τέτοια περίπτωση, με τον Τριανταφυλλάκο στην κορυφή της επίθεσης, ο Σολτάνι θα πάει αριστερά με τον Γιαννιώτα δεξιά και τον Καστίγιο ως επιτελικό μέσο. Η επιλογή του νεαρού μπορεί να αποτελέσει ένα ρίσκο-κρυφό χαρτί για τους κίτρινους, την οποία θα αποφασίσει μέχρι την τελευταία στιγμή ο Πολωνός προπονητής και αποδεικνύει ότι δεν πήρε τους τέσσερις «μικρούς» στην αποστολή του αγώνα με τον Πανιώνιο απλά για να συμπληρώσουν την 18άδα. Είναι μια απόδειξη ότι τους υπολογίζει.

3. Τσέζαρεκ-Καστίγιο ή Σολτάνι: Είναι το σενάριο που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες. Η επιστροφή του Τσέζαρεκ στην αποστολή, δίνει μια ακόμη δυνατότητα στον Πρόμπιερζ. Δεν αποκλείεται δηλαδή να δούμε ένα δίδυμο Τσέζαρεκ-Καστίγιο, με τον Σολτάνι αριστερά, ή την αμοιβαία αλλαγή θέσεων Καστίγιο και Σολτάνι. Βέβαια, ερωτηματικό αποτελεί κατά πόσο θα μπορέσει μετά από μακρά απουσία να ανταποκριθεί 100% στον δύσκολο ρόλο του ο Κροάτης επιθετικός. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι το πιο… αδύναμο σενάριο.

Σε αυτό το… τρίλημμα να συμπληρώσουμε ότι η παρουσία του Ακόστα μπορεί να αποτελέσει το… μπαλαντέρ με τη συμμετοχή του στα αριστερά είτε στην θέση του Καστίγιο, είτε του Σολτάνι σε ένα από τα πλάνα του Πολωνού. 

Η συνέχεια; Επί χόρτου!

To Top