«Δεν ήταν λάθος που δεν πήγα στον Άρη!»

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Έντσο Καλίνσκι απασχόλησε μεταγραφικά τον Άρη… Διαβάστε τι δήλωσε για τους «κίτρινους» σχεδόν ένα χρόνο μετά ο Αργεντινός μέσος, τότε της Κίλμες και σήμερα της Σαν Λορένσο, μιλώντας στην εφημερίδα «Ole» της πατρίδας του.

Ο 24χρονος μέσος εξήγησε ότι ο προπονητής του, Λεονάρντο Μαντελόν, τον οποίο ακολούθησε στην Σαν Λορένσο, ήταν εκείνος που τον έπεισε να αρνηθεί τη μεγάλη ευκαιρία του Άρη.

«Η πρόταση από την Ευρώπη ήταν μια ευκαιρία που περίμενα για πολλά χρόνια, αλλά τελικά αρνήθηκα γιατί η σύσταση του προπονητή μου με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι θα παρέκαμπτα ένα στάδιο στην καριέρα μου», εξομολογήθηκε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα της Αργεντινής, η οποία σημειώνει στο ρεπορτάζ της: «Ο Καλίνσκι ήταν έτοιμος να πάει στην Ελλάδα, αλλά ο Μαντελόν του πρότεινε να παραμείνει, λέγοντας στον παίκτη: ‘Είναι ψέμα ότι το τρένο περνάει μία φορά στη ζωή. Το ζήτημα είναι να γνωρίζουμε ακριβώς πότε να ανέβουμε και πότε να κατέβουμε’».

Ο Καλίνσκι παραδέχθηκε ότι ήταν… με τις βαλίτσες στο χέρι για να έρθει στους «κίτρινους»: «Όταν έπαιζα στην Κίλμες ήρθαν οι άνθρωποι του Άρη εδώ για μένα. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος για αυτή τη δυνατότητα, επειδή κατάλαβα ότι ήταν καιρός να κάνω ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Αλλά ο Λεονάρντο με συμβούλεψε να παραμείνω εδώ. Για πρώτη φορά πήγα σε μια μεγάλη ομάδα στην Αργεντινή και αργότερα μπορώ να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό».

Ο παραλίγο παίκτης του Άρη ξεκαθάρισε, πάντως, ότι του πήρε καιρό μέχρι συνειδητοποιήσει ότι πήρε την σωστή απόφαση: «Στην αρχή μου ήταν δύσκολο να δεχτώ αυτό που έλεγε ο προπονητής, επειδή πίστευα ότι θα μου κοβόταν μια μοναδική ευκαιρία για να παίξω στην Ευρώπη, πράγμα που είναι το όνειρο όλων των ποδοσφαιριστών. Τελικά, όμως, δεν έκανα λάθος. Είμαι τυχερός τελικά που άκουσα τον Λεονάρντο και σήμερα είμαι στη Σαν Λορέντζο, κι αυτό σε μεγάλο βαθμό χάρη στις συμβουλές του. Και πάντα σκέφτομαι την μεταγραφή, όσο αναπτύσσομαι ποδοσφαιρικά».

Καταλήγοντας, ο Έντσο Καλίνσκι είπε ότι εφόσον του γινόταν σήμερα μια νέα πρόταση, θα έλεγε ξανά «όχι» για τους ίδιους λόγους: «Αν υπάρξει ξανά ενδιαφέρον από την Ελλάδα αλλά ο προπονητής με συμβουλέψει να μην δεχθώ, θα τον ακούσω. Θα μείνω εδώ, χωρίς να έχω αμφιβολίες μέσα μου».

To Top