Θρίλερ με την φορολογική ενημερότητα! Κλειστό το σύστημα της ΦΑΕ, παρά την εντολή Θεοχάρη! Έντονο παρασκήνιο και πιέσεις

Απίστευτες καταστάσεις διαδραματίζονται στο θέμα της φορολογικής ενημερότητας, καταστάσεις που θυμίζουν… θρίλερ. Κλειστό παραμένει το σύστημα της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, μια και δεν δίνεται η έγκριση στην ΠΑΕ Άρης για φορολογική, παρά την σχετική εντολή Θεοχάρη, σε μια ιστορία που έχει έντονο παρασκήνιο και πιέσεις!

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα παρέμεινε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Λάμπρος Σκόρδας περιμένοντας να γίνει πράξη η προφορική εντολή του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θοεχάρη, ώστε να δοθεί φορολογική ενημερότητα, βάσει της νομιμότητας και των δικαστικών αποφάσεων. Ήταν κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο ίδιος προφορικά το απόγευμα της Τετάρτης σε συνάντηση που είχε με την κιτρινόμαυρη αποστολή.

Παράλληλα, άνθρωπος του Άρη βρέθηκε από νωρίς το πρωί στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, ώστε να μην χαθεί λεπτό για την έκδοση των δελτίων από την ΕΠΟ.

Η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης αρνήθηκε όμως να ανοίξει το σύστημα και να εγκρίνει την έκδοση φορολογικής ενημερότητας ζητώντας έγγραφη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και μη αρκούμενη στην εντολή του… προϊσταμένου της!

Ακολούθησε ένα μπαράζ επαφών, την ώρα που η αίσθηση η οποία υπάρχει στην Αλκμήνης είναι ότι γίνεται ένα… πάρτι πιέσεων από άλλες ομάδες (που έχουν συμφέρον να καθυστερήσουν οι διαδικασίες) και πολιτικούς (που θέλουν να εξυπηρετήσουν καταστάσεις) κι ενώ ο Άρης έχει στα χέρια του όλα τα σχετικά έγγραφα, αλλά και την έγκριση της προϊσταμένης αρχής, δηλαδή του Υπυργείου Οικονομικών.

Με βάση αυτήν την εξέλιξη, η ΠΑΕ Άρης δεν μπορεί να έχει ούτε σήμερα φορολογική ενημερότητα, αν και στη ΦΑΕ δεσμεύτηκαν ότι η υπηρεσία θα μείνει ανοιχτή σήμερα, όσο… χρειαστεί, εφόσον ξεπεραστεί το θέμα της γραπτής βεβαίωσης από το ΝΣΚ, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία ημερών και όχι ωρών…

Ο Άρης ούτε σήμερα θα έχει τα δελτία και πλέον ελπίζει οριστικά στο θέμα της προσφυγής στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, την οποία έχει κάνει εδώ και δυο μέρες (ακολουθεί άλλο ρεπορτάζ).

To Top