Θρύλος και… «αθάνατος» (photos)

Όποιος δεν γνωρίζει και δεν τιμά το παρελθόν του, δεν έχει μέλλον… Έτσι οι Λέικερς αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ τον «απαθανάτισαν» σε ένα μπρούτζινο άγαλμα δυόμισι μέτρων στο Staples Center. Τα αποκαλυπτήρια του έργου έγιναν πριν τον αγώνα απέναντι στους Σανς. 

Ο 65χρονος πλέον θρύλος του ΝΒΑ και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα απεικονίζεται στο σήμα κατατεθέν του ραβερσέ σουτ, με τα χαρακτηριστικά του γυαλιά και τη φανέλα με το νούμερο «33». Είναι η έκτη φιγούρα που γίνεται άγαλμα έξω από το γήπεδο της ομάδας μετά τον κορυφαίο αθλητή του χόκεϊ Γουέιν Γκρέτσκι, τον πυγμάχο Όσκαρ ντε λα Χόγια, τους Τζέρι Γουέστ και Μάτζικ Τζόνσον, καθώς και τον εκφωνητή Τσικ Χερν.

«Χαίρομαι που είμαι εδώ, προτού έρθουν τα περιστέρια», δήλωσε με χιούμορ ο έξι φορές MVP Τζαμπάρ, που κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα με τους Λέικερς.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι Μάτζικ Τζόνσον, Πατ Ράιλι, Τζούλιους Έρβινγκ, Μπιλ Γουόλτον, Κερτ Ράμπις, Τζέιμς Γουόρθι και Έι Σι Γκριν, ο διασημότερος φίλος της ομάδας Τζακ Νίκολσον, ενώ συγχαρητήρια στο τιμώμενο πρόσωπο έδωσαν μέσω βίντεο ο κομισάριος του ΝΒΑ Ντέιβιντ Στερν, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Πηγή: sport-fm

To Top