Ξεκάθαρη η φιλοσοφία στο θέμα των μεταγραφών: «Εξυγίανση, όχι εξόντωση»! Η «καυτή πατάτα» στην ΕΠΟ και ο ρεαλιστικός ρόλος του Άρη

Ο Άρης δεν μπορεί να κάνει θαύματα σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις του στα κοινά του ποδοσφαίρου. Μετά από καιρό όμως, μπορεί να δίνει μάχες, με επιχειρήματα και τακτική και να φέρνει σημαντικά αποτελέσματα.

Αυτό έδειξε η παρουσία των κίτρινων στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο, με την συμμετοχή του Χρήστου Γρόλλιου και του Αντώνη Ζαμπέτα. Ο Άρης χωρίς πολλά λόγια, αποφασιστικά και αποτελεσματικά πρότεινε λύσεις που συμβαδίζουν με την πραγματικότητα και η λίγκα τις υιοθέτησε.

Υπενθυμίζουμε, όπως αναφέρεται σε άλλο ρεπορτάζ, ότι οι ομάδες αποφάσισαν να προτείνουν στην ΕΠΟ:

1. Πέρα από τις μεταγραφές 3+1 παικτών πάνω των 24 χρονών οι ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση θα έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν και σε τέσσερις ανανεώσεις ή τέσσερις επεκτάσεις συμβολαίων.

2. Οι οφειλές (άνω των 100 χιλιάδων ευρώ) να καταβάλλονται σε 36 δόσεις αντί των 10 που ισχύει σήμερα σε αθλητές, προπονητές, ατζέντηδες κτλ. για χρήματα που έχουν επιδικαστεί τελεσίδικα.

3. Να αυξηθούν σε δυο από μια οι δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές, τις οποίες αν δεν καταβάλλει μια ομάδα θα έχει δικαίωμα ο παίκτης να ζητήσει κυρώσεις γι’ αυτήν στο διαιτητικό δικαστήριο όπως π.χ. η μείωση βαθμών.

Στόχος της λίγκας σαφής. Όπως τονίστηκε από τα μέλη του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας πάνω στο θέμα των ποινών, γνώμονας είναι η εξυγίανση και όχι η εξόντωση των ομάδων.
Αυτό αποφασίστηκε προκειμένου να μπορεί κάποια ομάδα να προστατεύσει επί της ουσίας μία δική της επένδυση… Δηλαδή να έχει την ευκαιρία να κρατήσει έναν παίκτη που «ετοιμάστηκε» και πήρε χρόνο συμμετοχής μέσα από την συγκεκριμένη ομάδα και αν δεν ίσχυε αυτό θα μπορούσε να φύγει χωρίς αντίτιμο.

Τώρα είναι στα χέρια της… «αυτοδιοίκητης» ΕΠΟ η «καυτή πατάτα». Καλείται να προχωρήσει ρεαλιστικά. Εκτός κι αν θέλει να είναι μια Ομοσπονδία που δεν θα έχει ομάδες, αλλά μόνο… ερείπια!

Για την ιστορία πρέπει να σημειωθεί ότι επειδή η συνεδρίαση της λίγκας… ξέφυγε χρονικά με το θέμα των ποινών, δεν συζητήθηκε το θέμα που είχε θέσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχει να κάνει με την δυσφήμιση που γίνεται μέσα από εκπομπές. Ο διευθύνων σύμβουλος των Πειραιωτών, όπως μεταδόθηκε από την Αθήνα, Γιάννης Βρέντζος, τόνισε από την πλευρά του: «Πρέπει να σταματήσει αυτό το θέμα. Πρέπει να το δει η Λίγκα για να πάρει μέτρα», όμως το θέμα παραπέμφθηκε για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

To Top