Θωμάς Νίκου, το δεξί χέρι του Πρίφτη!

Ο Θωμάς Νίκου θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη και ουσιαστικά αυτός που θα διευθύνει την προετοιμασία της ομάδας όσο διάστημα ο τεχνικός του Άρη θα βρίσκεται στην Ισπανία με την Εθνική για το Μουντομπάσκετ.

Ο Νίκου είναι 34 ετών και έχει συνυπάρξει για πολλές αγωνιστικές περιόδους με τον Πρίφτη στην ίδια ομάδα. Ήταν μαζί στην Καβάλα, ήταν μαζί και στον Ίκαρο. Επίσης, έχει δουλέψει και ως πρώτος προπονητής. Για ένα διάστημα (2008-09) κάλυψε το κενό στο Αιγάλεω όταν αποχώρησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος του οποίου ήταν βοηθός, την περίοδο 2009-10 ανέλαβε την Ολυμπιάδα Πατρών, ενώ πέρσι ξεκίνησε στην Καβάλα ως πρώτος προπονητής.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, από τα παιδικά και εφηβικά τμήματα της Γλυφάδας κι ακολούθως διετέλεσε βοηθός προπονητή, στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, το Σπόρτιγκ, καθώς και στο Αιγάλεω από την περίοδο 2006-07.

Με τον Πρίφτη έχουν εξαιρετική σχέση και συνεργασία. Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο επίσημο σάιτ του Συνδέσμου Προπονητών το 2012 είχε τονίσει πως “με τον κόουτς Πρίφτη υπάρχει εξαιρετική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και εμπιστοσύνη. Καθημερινά περνάμε πολλές ώρες μαζί, καθώς το γραφείο έχει γίνει δεύτερο σπίτι μας κι αυτό εξασφαλίζει να έχουμε μία καλή συνεργασία μέσα στο γήπεδο κάτι το οποίο βοηθάει εμάς και την ομάδα. Η εμπειρία του κόουτς μέσα από τις συνεργασίες που είχε με προπονητές υψηλού επιπέδου δίνει πάντα μία ασφάλεια στη συνεργασία μας. Τον ευχαριστώ πολύ που θα συνεργαστούμε για τρίτη χρονιά”.

 

To Top