Ιακωβίδης: «Δεν θέλω να εκλάβουν τη συναισθηματική μου φόρτιση ως επετεία»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης είναι ένας… μοναχικός υπερήφανος γίγαντας. Άρχισε να ασχολείται με την άρση βαρών εντυπωσιασμένος από τις επιτυχίες της, πάλαι ποτέ, «dream team». Όμως, όσο κυλούσαν τα χρόνια, έβλεπε ότι διαφορετικά τα είχε ονειρευτεί και διαφορετική ήταν η πραγματικότητα.

Σήμερα, ο Θοδωρής Ιακωβίδης, μετά την προσπάθειά του στα 96κ. των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν άντεξε άλλο και ξέσπασε. Ξέσπασε και έβγαλε από μέσα του όσα έκρυβε τόσα χρόνια. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάει για τον… αθέατο κόσμου του αθλήματος. Και το 2018, σε δηλώσεις του στην «Κ», είχε πει ότι έτρωγαν «από το συσσίτιο της ενορίας της Καλλιθέας».

Οι παλαιοί φίλοι της άρσης βαρών θα θυμούνται την εποχή της «dream team» όπου η εθνική ομάδα είχε τις καλύτερες προετοιμασίες με δεκάδες καμπ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. «Οι, κάποτε, παχιές αγελάδες έχουν πάθει νευρική ανορεξία», λέει στο kathimerini.gr ο Θοδωρής Ιακωβίδης από το Τόκιο, και προσπαθεί μέσα από το χιούμορ να καλύψει τη στενοχώρια του. «Στην ομοσπονδία τόσα χρόνια τσακώνονται μεταξύ τους και υπάρχει μία κακή εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. Μέχρι το 2010-2011 ήταν καλά. Είχαμε τον μισθό μας, τις προετοιμασίες μας. Τα καλά όμως κράτησαν για λίγο», τονίζει και όταν τον ρωτάμε εάν είχε κάποια υποστήριξη καθώς είναι ο κορυφαίος αθλητής της ΕΟΑΒ, απάντησε: «Στον αθλητισμό, όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχα τη στήριξη που περίμενα. Η ομοσπονδία δίνει 200 ευρώ τον μήνα. Με αυτά τα χρήματα τι θα πληρωθεί; Το ενοίκιο; Το φαγητό; Οι λογαριασμοί;».

Ο Ιακωβίδης, λίγες ώρες πριν ανεβεί στο πλατό, σε ανάρτησή του σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει. «Αυτή την απόφαση την είχα πάρει από το 2018. Τόσα χρόνια διαιωνίζεται η κατάσταση. Όμως επειδή αγαπάω αυτό που κάνω έκλεινα μάτια και αυτιά, έσφιγγα τα δόντια και συνέχιζα. Είχα πει ότι μετά το Τόκιο θα σταματήσω. Εάν συνέχιζα με αυτές τις συνθήκες θα ήταν καταστροφικό. Έπρεπε να βάλω βάσεις για τη μεταθλητική ζωή μου. Δεν είμαι σε κάποιο σώμα ασφαλείας ή στο δημόσιο. Δουλεύω σε ένα γυμναστήριο στην Αγία Παρασκευή. Έπρεπε να σταματήσω. Δεν το αντέχει η υπερηφάνεια μου να πηγαίνω στον μασέρ, τον Παναγιώτη, και ο άνθρωπος να μη μου παίρνει χρήματα γιατί γνωρίζει το πρόβλημα. Σε όλο τον αθλητισμό υπάρχουν προβλήματα».

Η ιστορία του Θοδωρή Ιακωβίδη ξεκίνησε μία εκστρατεία για να υποστηριχτεί ο αθλητής και να βρεθούν τα χρήματα ώστε να συνεχίσει για το Παρίσι. «Το ενδιαφέρον είναι συγκινητικό. Ξαφνικά οι σελίδες μου στους χώρους κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με «ακολούθους». Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους. Έμαθα ότι και στον Παναθηναϊκό ξεκίνησαν μία εκστρατεία για να βρεθούν χρήματα ώστε να συνεχίσω για το Παρίσι. Θέλω να τους ευχαριστήσω αλλά τη συναισθηματική μου φόρτιση δεν θέλω να την εκλάβουν ως επαιτεία. Εάν μαζευτούν χρήματα ας δοθούν σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Θέλω να πάρει μπροστά ο κρατικός μηχανισμός και να στηρίξει παιδιά όπως εγώ. Για εμένα το κέρδος είναι ότι πήρα μηνύματα από πολλά νέα παιδιά που μου είπαν ότι με θαυμάζουν. Ένα από αυτά εάν αρχίσει αθλητισμό αυτό αποτελεί το κέρδος μου», υπογραμμίζει και όταν τον ρωτάμε εάν θα άλλαζε την απόφασή του, απαντάει: «Εάν αλλάξουν οι συνθήκες και μπορώ να κάνω ανθρώπινα προπόνηση, γιατί όχι;».

Πηγή: Kathimerini.gr

To Top