ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έλληνας προπονητής “λάμπει” στην ομοσπονδία της Βεστφαλίας και μιλάει στο PRESSARIS: “Ο Άρης στην καρδιά μου”!

Έλληνας προπονητής “λάμπει” στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βεστφαλίας! Ο Ιωάννης Ιακωβίδης αποτελεί προπονητικό στέλεχος σε μια από τις καταξιωμένες ποδοσφαιρικές σχολές της Ευρώπης. 

Πριν λίγες μέρες η ομοσπονδία έκανε ένα αφιέρωμα με το οποίο ενημερώνει ότι ένα τεχνικό τιμ που απαρτίζεται από νέους ανθρώπους είναι υπεύθυνοι στη Βεστφαλία με το ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη στις ομάδες. Ανέφερε ότι πηγαίνουν στις ομάδες και προσπαθούν να δώσουν βοήθειες για να αναπτυχθούν, ώστε να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα σε συνδυασμό με τα θέματα της σημερινής εποχής. Το αφιέρωμα αυτό ανέδειξε τα συναισθήματα του νεαρού Έλληνα προπονητή για τους κιτρινόμαυρους!

Ο Ιακωβίδης καμαρώνει για την αγάπη του για τον Άρη, όπως ομολόγησε στο PRESSARIS.

Ποια είναι η σχέση σου με το ποδόσφαιρο;

“Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να δουλεύω κάποια στιγμή στο ποδόσφαιρο. Αρχικά, όπως όλα τα αγόρια, ως ποδοσφαιριστής στο γήπεδο αλλά κάποια στιγμή καταλαβαίνεις ότι δύσκολα φτάνεις πολύ ψηλά. Έτσι άρχισα να ασχολούμαι με την προπονητική και την οργάνωση σε ποδοσφαιρικές ομάδες”.

Από πού ξεκίνησες;

“Ξεκίνησα σαν προπονητής στης ακαδημίες μιας ερασιτεχνικής ομάδας στο Μέντεν, το μέρος που μένω στην Γερμανία. Μετά με ψήφισαν ως πρόεδρο στης ακαδημίες, ενώ το 2019 ίδρυσα με κάποια φιλαράκια την δικιά μας, ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα στο Μίντεν. Το 2021 έπιασα δουλειά στις ακαδημίες της Αρμίνια Μπίλεφελντ, η οποία εκείνη την στιγμή έπαιζε με την Κ17, Κ19 και την πρώτη ομάδα στην Bundesliga”.

Η συνέχεια;

“Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήγαν πολύ γρήγορα μέχρι που με πήρε αρχές της χρόνιας η ποδοσφαιρική ομοσπονδία τςς Βεστφαλίας τηλέφωνο για να με ρωτήσει αν θέλω να δουλέψω για εκείνη σε ένα νέο πρότζεκτ στο οποίο θα είμαι υπεύθυνος για την ανάπτυξη στις ομάδες τής περιοχής μας. Για μένα προσωπικά ένα μεγάλο βήμα”.

Οι Γερμανοί… αιφνιδιάστηκαν όταν τους είπες ότι είσαι Άρης…

“Έγινε ένα αφιέρωμα για να προβληθεί το έργο μας. Όλα τα παιδιά έδωσαν συνέντευξη κι όταν έφτασαν σε μένα στην ερώτηση “τι ομάδα είσαι;” απάντησα: ΑΡΗΣ, ενώ περίμεναν να πω μια γερμανική ομάδα. Τελικά τούς εξήγησα ότι είμαι από μικρό παιδί ΑΡΕΙΑΝΟΣ αν και μεγάλωσα στην Γερμανία και γιαυτό τον λόγο το ανέφεραν στο δημοσίευμα”.

Τι είναι ο Άρης για σένα;

“Τον Άρη έχω από μικρό παιδί στην καρδιά μου. Από την στιγμή που με πήγε ο ξάδερφος μου την πρώτη φορά στο Κλεάνθης Βικελίδης στον αγώνα με την Μπόκα το 2009 κρατάω την σημαία της ομάδας μας ψηλά. Ελπίζω κάποια στιγμή να έχω και γω την δυνατότητα να συνεργαστώ με την ομάδα πού όλοι αγαπάμε. Δύσκολο πράγμα αλλά κανείς δεν ξέρει τι φέρνει το μέλλον. Έτσι όπως ονειρεύτηκα σαν μικρό παιδί να δουλεύω κάποια στιγμή στο ποδόσφαιρο το κάνω τώρα με την ιδέα να συνεργαστώ με την ΆΡΕΙΑΝΑΡΑ.”.

*Στη φωτογραφία πάνω ο Ιακωβίδης (στο μέσο που κρατάει την μπάλα) με τους υπόλοιπους συνεργάτες προπονητές της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βεστφαλίας. Κάτω στη μέση της δεύτερης σειράς…

To Top