ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προγνωστικά Champions League 2022-2023: Ποιός θα το σηκώσει φέτος;

Για άλλη μια χρονιά οι ελληνικές ομάδες έχουν κάνει το ‘θαύμα’ τους! Φέτος, έχει μείνει μόνο ο Ολυμπιακός με Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, που αν κρίνουμε όμως από την θλιβερή του εικόνα, ίσως καλύτερα να είχε αποκλειστεί νωρίς και από το Europa League, για να μην βλέπουμε αυτή την κατάντια. Παρόλα αυτά, το Champions League θα μας δώσει αυτό που θέλουμε: Ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου!

Αυτή τη χρονιά υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί λόγω αγωνιστικής κατάστασης και θα δούμε μαζί ποιές ομάδες ξεχωρίζουν, ποιά είναι τα αστέρια τους και ποιές είναι οι πιθανότητές τους για κατάκτηση του Champions League 2022-2023.

Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ είναι μεγάλο κεφάλαιο για το Champions League και αποτελεί την αγαπημένη μας ομάδα στον θεσμό. Τόσο γιατί μας έχει πληρώσει στο Στοίχημα Ποδόσφαιρο πολλές φορές, όσο και για τις ποδοσφαιρικές συγκινήσεις που μας πρόσφερε. Ποιός να ξεχάσει το 4-4 με την Τσέλσι ή τη κατάκτηση το 2005 επί της Μίλαν. Η Λίβερπουλ φαίνεται αναγεννημένη τα τελευταία χρόνια με τον Γιούργκεν Κλοπ στο τιμόνι. Η πρωταθλήτρια του 2019, όπως συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται στις κορυφαίες ομάδες των προγνωστικών για την κατάκτηση του Champions League. Έχει χάσει βέβαια τον Sadio Mane ο οποίος έχει πάει στην Μπάγερν Μονάχου. Ωστόσο, έχει ‘δέσει’ τον Μοχάμεντ Σαλάχ μέχρι το 2025 και έχει φέρει τον τρομερό επιθετικό Ντάργουιν Νούνιες από την Μπενφίκα έναντι 85 εκατομμυρίων λιρών. Το ρόστερ συμπληρώνουν και οι νεοφερμένοι Κάλβιν Ράμσεϊ και Φάμπιο Καρβάλιο.

Παρί Σεν Ζερμέν

H Παρί είναι διψασμένη για την κατάκτηση του Champions League από τότε που την ανέλαβαν οι πλούσιοι ιδιοκτήτες της. Διαθέτει στο ρόστερ πολύ μεγάλα ονόματα όπως τον GOAT Λιονέλ Μέσι, και ίσως τον φετινό νικητή του χρυσού παπουτσιού Εμπαπέ. Με τον Γκαλτιέ προπονητή, φαίνεται ότι η Παρί έχει θέσει ως στόχο να έχει μία ανταγωνιστική ομάδα, και από τα λίγα δείγματα γραφής που πήραμε, φαίνεται να το πετυχαίνει καθώς η ομαδα ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και ο προπονητής παίρνει το 100% των παικτών του. Αυτό φαίνεται και από τα αστέρια της ομάδα που μπήκαν ορεξάτα στη σεζόν 2022-2023.

Μπάγερν Μονάχου

Ακόμα ένα τεράστιο όνομα στην διοργάνωση. Η Μπάγερν Μονάχου απέκτησε τον Σάντιο Μανέ με περισσοτερα από 30.000.000 Ευρώ, δυναμώνοντας έτσι την επίθεση της, που μαζί με Σανέ, Γκνάμπρι και Κομάν θα κάνουν μπροστά παπάδες. Μία ακόμα σημαντική προσθήκη για τους πρωταθλητές Γερμανίας, είναι ο Ντε Λιχτ, ο οποίος αποτελεί εγγύηση για τα μετόπισθεν. Σημαντική απώλεια για την Μπάγερν φέτος, είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός τα τελευταία οκτώ χρόνια που πέρασε με τους Βαυαρούς έσπασε όλα τα ρεκόρ σημειώνοντας 340 γκολ και 72 ασίστ σε 373 ματς. Η Μπάγερν Μονάχου έρχεται τρίτη στα προγνωστικά κατάκτησης του Champions League, λίγο πιο πίσω από την Παρί.

Μάντσεστερ Σίτι

Μάλλον ήρθε η ώρα της Μάντσεστερ Σίτι φέτος. Οι ‘πολίτες’ μετά από πολλά χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών για κατάκτηση του Champions League είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κούπα. Με έναν Χάαλαντ από άλλο πλανήτη, μία δουλεμένη και δεμένη ομάδα υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα, και με τα λίγα παιχνίδια που παρακολουθήσαμε στο Αγγλικό Πρωτάθλημα, η Σίτι πολύ απλά ‘τρομάζει’ με την απόδοσή της στο χορτάρι και αυτό θα το δούμε και στα νοκ άουτ παιχνίδια τα οποία περιμένουμε πως και πως. Για αυτό τον λόγο είναι και πρώτη στα προγνωστικά με απόδοση κοντά στο 3.50(!)

Λίγα λόγια για τους υπόλοιπους

Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα των ανατροπών και όπως έχει δείξει πολλές φορές η ιστορία, οι νοκ άουτ αγώνες είναι εντελώς διαφορετικοί από μία σειρά αγώνων. Για αυτό δε μπορούμε να αποκλείσουμε ελαφρά τη καρδία ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι και η Ατλέτικο Μαδρίτης, που έχουν ανταγωνιστικά σύνολα και μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε οποιοδήποτε από τα φαβορί που αναφέραμε στο άρθρο.

 

 

 

 

 

 

To Top