ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα τρία “μέτωπα” που αναζητά αλλαγή και αντίδραση ο Πάρντιου

Ο Άρης μπαίνει στην τελική ευθεία από σήμερα για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ιωνικό στο Κλεάνθης Βικελίδης μ’ έναν και μοναδικό στόχο: την νίκη και την απόδραση από την κρίση.

Μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ και ενόψει του Σαββάτου, ο Άλαν Πάρντιου και οι συνεργάτες του αναζητούν την βελτίωση σε βασικούς τομείς.

Τα τρία “μέτωπα” είναι ξεκάθαρα:

1. Η λειτουργία της άμυνας με δεδομένη την απουσία του Μπράμπετς. Η απουσία του Τσέχου αποδείχθηκε ένα καίριο πλήγμα στην αμυντική γραμμή, σε συνδυασμό με τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν τα μπακ. Ο Φαμπιάνο σίγουρα… νοσταλγεί τον Μπράμπετς, το πείραμα με τον Πίρσμαν απέτυχε κι ο Ενκουλού έρχεται σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να βρει τη “χημεία” με τον Βραζιλιάνο και τους υπόλοιπους ακραίους μπακ.

2. Η αποτελεσματική λειτουργία της μεσαίας γραμμής, για την οποία έγινε πολύς λόγος την τελευταία περίοδο. Ο τραυματισμός του Σέικ Ντουκουρέ ανέδειξε το πρόβλημα του Άρη στη μεσαία γραμμή, οι παίκτες στους οποίους επένδυσε η ομάδα, δεν κάλυψαν τα κενά, πειράματα και εδώ με Γκαρσία και Μάνου Γκαρθία δεν λειτούργησαν, ενώ Ντιόπ και Νταμπό δεν έδωσαν σιγουριά και σταθερότητα. Κάπου εδώ… κολλάει ο Πίτερ Ετέμπο.

Μπορεί να μην αγωνίστηκε στον αγώνα με την ΑΕΚ όμως είναι πλέον πολύ πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Ιωνικό. Ο Νιγηριανός, μέρα με τη μέρα ανεβάζει στροφές στις προπονήσεις ενώ η ενσωμάτωσή του είναι ταχύτατη, κάτι που σημαίνει ότι θα βρίσκεται στη διάθεση του Άλαν Πάρντιου, βάζοντας υποψηφιότητα ακόμη και για την αρχική ενδεκάδα.

3. Οι νίκες θέλουν… γκολ. Σε δυο διαδοχικά ματς ο Άρης αγνοεί το γκολ, με άσχημα νούμερα τελικών εντός της αντίπαλης περιοχής. Μόλις μία με την ΑΕΚ και δύο με τον Βόλο! Καμία ομάδα δεν μπορεί να έχει επιτυχία με τέτοιες “επιδόσεις”. Ο Πάρντιου καλείται να δώσει “οξυγόνο” στην επίθεση, τη στιγμή που όλοι περιμένουν παίκτες όπως ο Γκρέι (αλλά και οι Πάλμα, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Ζερβίνιο), να κάνουν αυτό για το οποίο βρίσκονται στο Κλεάνθης Βικελίδης: να σκοράρουν.

To Top