ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιδανικός αυτόχειρας ο Άρης, έχασε μία ακόμα ευκαιρία (1-1), κλώτσησε την νίκη! Χαμένο πέναλτι και δοκάρι στο φινάλε… (videos)

Ο Άρης για μία ακόμα φορά, έχασε μόνος του ένα παιχνίδι που ήταν στο χέρι του, καθώς έμεινε στο 1-1 με τον Ολυμπιακό, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ! Οι “κιτρινόμαυροι” προηγήθηκαν, δεν το τελείωσαν, δέχθηκαν την ισοφάριση στο 82΄και στο τέλος του αγώνα έχασαν πέναλτι, ενώ είχαν και δοκάρι! Πρώτο φετινό χαμένο πέναλτι για τον Γκάμα, το VAR μέτρησε το γκολ του Άρη. Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία του Άρη να εξασφαλίσει από νωρίς το ευρωπαϊκό εισιτήριο, στην διαδικασία των πλέι οφ.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Άκης Μάντζιος, στο 4-2-3-1, επέλεξε στο τέρμα τον Κουέστα, με τον Σούντγκρεν δεξιά και τον Σάκιτς αριστερά, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν σήμερα, ο Δεληζήσης με τον Μπεναλουάν. Στα χαφ, οι Τζέγκο και Σάσα, με τον Γκάμα στο ένα άκρο της επίθεσης, τον Μαντσίνι στο άλλο και τον Μπερτόγλιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μάνο.

Ο Μαρτίνς επέλεξε επίσης το 4-2-3-1, με Τζολάκη στο τέρμα, στόπερ τον Εμβιλά δίπλα στον Σεμέδο. Δεξιό μπακ τον Ντρέγκερ, αριστερά τον Ρέαμπτσιουκ, τον Σουρλή δίπλα στον Τιάγκο Σίλβα στα χαφ, Μεσοεπιθετική τριάδα τους Βαλμπουενά, Βρουσάι, Ραντζέλοβιτς και τον Κάιπερς στην κορυφή.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΜΑΝΟ

Το ματς είχε ρυθμό από το ξεκίνημά του, με τον Μαντσίνι να μην μπορεί στο 2΄να βγει σε θέση τετ α τετ με τον Τζολάκη, τον πρόλαβε τελευταία στιγμή αμυντικός του Ολυμπιακού, ενώ στο 3΄, ο Ντρέγκερ έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε τον Μπεναλουάν και σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Από την βαθιά μπαλιά του Κουέστα, ο Μαντσίνι έφυγε στην κόντρα, αλλά το σουτ του στο 9΄, ήταν αδύναμο και δεν απείλησε ιδιαίτερα. Στο 12΄, ήρθε το γκολ για τον Άρη, με τον Σάσα να παίρνει από τον Μπερτόγλιο, να βρίσκει ωραία τον Μάνο παράλληλα, που πλάσαρε με τη μία, αλλά ο Τζολάκης με τα πόδια τον βρήκε στο κεφάλι με την μπάλα να περνει και πάλι τροχιά προς στα δίχτυα. Ο Τζολάκης έκανε υπερπροσπάθεια να διώξει, αλλά η μπάλα πέρασε ξεκάθαρα ολόκληρη την γραμμή, με το γκολ να μετρά με την χρήση του VAR, για το 1-0 του Άρη!

Στο 19΄, μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει, στην βαθιά μπαλιά για τον Κάιπερς που ανάγκασε να τραβήξει εκτός εστίας τον Κουέστα, πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στο ίδιο κάθετο δοκάρι, με τον Σούντγκρεν να διώχνει πάνω στην γραμμή, καθώς είχε πάρει πορεία προς τα δίχτυα.

Ο ρυθμός όπως ήταν αναμενόμενος έπεσε στην συνέχεια του αγώνα, χωρίς την μεγάλη φάση, με τον Άρη να έχει την αναγκαστική αλλαγή του Δεληζήση που αποχώρησε τραυματίας.

 

Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν θέματα, κυρίως από την πλευρά του Σάκιτς, καθώς οι περισσότερες επιθέσεις του Ολυμπιακού έγιναν από τα δεξιά. Το 1-0, ¨σφράγισε” το πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη να έχει το προβάδισμα για τη νίκη.

ΔΕΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Στο 49΄, ο Μπερτόγλιο θέλησε να απειλήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς το σουτ του ήταν αδύναμο. Στο 52΄, ο Κουέστα με τα πόδια εξαιρετικά παραχώρησε το κόρνερ, πριν ο Ραντζέλοβιτς σε τετ α τετ, καταφέρει και πλασάρει προς την εστία!

Ο Μάντζιος δυνάμωσε το κέντρο του στο 69΄, βάζοντας Ματίγια στα χαφ, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3, προκειμένου να κρατήσει το υπέρ του 1-0, μην αφήνοντας περιθώρια στον Ολυμπιακό να δημιουργήσει.

Στο 71΄, ο Σάσα στάθηκε άτυχος, καθώς έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0. Ο Σίλβα έκλεψε στο κέντρο, έτρεξε στην κόντρα, έδωσε στον αμαρκάριστο Σάσα από τα αριστερά, που έφερε την μπάλα στο δεξί, αλλά το πολύ καλό του πλασέ, πέρασε ελάχιστα έξω!

Στο 82΄, ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση, με την μπάλα να φτάνει στον Χασάν, αυτός να την δίνει στον Φορτούνη ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-1, που έμελλε να ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα κι αυτό γιατί ο Άρης έχασε σπουδαίες ευκαιρίες!

Αρχικά, στο 88΄ο Ματέο ανατράπηκε και σωστά ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Ο Γκάμα έχασε το πρώτο φετινό του πέναλτι, καθώς έστειλε άουτ την μπάλα! Στη συνέχεια, ξανά ο Πορτογάλος με εξαιρετικό πλασέ στο 90΄, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Τζολάκη, σε μία ακόμα σπουδαία χαμένη ευκαιρία…

ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης (λ. τρ. 39΄Ροζ), Μπεναλουάν, Τζέγκο (λ. τρ. 78΄Ματέο), Σάσα, Μαντσίνι (78΄Ιωάννου), Γκάμα, Μπερτόγλιο (69΄Ματίγια), Μάνος (69΄Σίλβα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Ντρέγκερ (77΄Καλογερόπουλος), Σεμέδο, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ, Σουρλής (77΄Μπουχαλάκης), Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά (68΄Φορτούνης), Βρουσάι (68΄Χασάν), Κάιπερς (77΄Ελ Αραμπί)

Διαιτητής: Ρόι Ρέινσρεϊμπερ (Ισραήλ), Βοηθοί: Ντέιβιντ Μπίτον (Α΄), Ντβιρ Σίμον (Β’), VAR: Όρελ Γκρίνφιλντ (Ισραήλ), AVAR: Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας), 4ος: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)

To Top