Ιδού ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Premier League!

Στο 88ο λεπτό του Φούλαμ-Γουλβς γράφτηκε ιστορία καθώς ο Χάρβεϊ Έλιοτ πέρασε αλλαγή για τους Λονδρέζους και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

H Φούλαμ έχει αποχαιρετήσει ήδη την Premier League και γνωρίζει πως από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Championship, ωστόσο το απόγευμα του Σαββάτου (4/5) οι φίλοι της είχαν έναν καλό λόγο για να χαμογελάσουν στο πλαίσιο της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Γουλβς για την 37η αγωνιστική.

Σε αυτό βοήθησε ο προπονητής της ομάδας, Σκοτ Πάρκερ, με την απόφασή του να αντικαταστήσει στο 88ο λεπτό τον Ανγκισά με τον Χάρβεϊ Έλιοτ, ο οποίος έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League σε ηλικία 16 ετών και 30 ημερών.

O Έλιοτ πήρε μάλιστα το ρεκόρ από έναν άλλον ποδοσφαιριστή των “κότατζερς”, με τον Μάθιου Μπρινγκς να γίνεται εκείνος το 2007 ο νεότερος στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος παίζοντας σε ηλικία 16 ετών και 65 ημερών απέναντι στην Μίντλεσμπρο.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Άγγλος μεσοεπιθετικός (αγωνίζεται κυρίως ως εξτρέμ) έγινε μάλιστα ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Φούλαμ, αγωνιζόμενος κόντρα στην Μίλγουολ στο League Cup σε ηλικία 15 ετών και 174 ημερών.

Σημειώνεται πως ο Έλιοτ εντάχτηκε στη Φούλαμ από την ακαδημία της ΚΠΡ σε πολύ νεαρή ηλικία ενώ τις τελευταίες αγωνιστικές είχε καθίσει στον πάγκο της ομάδας του χωρίς να χρησιμοποιηθεί, στις αναμετρήσεις με Έβερτον, Μπόρνμουθ και Κάρντιφ.

To Top