Ιδρυτική διακήρυξη «Αρης πρωταγωνιστής»

Από την νέα «ένωση προσώπων», όπως αποκαλείται, με την επωνυμία «Αρης πρωταγωνιστής» μας κοινοποιήθηκε η ιδρυτική διακήρυξή της… Την υπογράφουν συνολικά έντεκα άτομα.

Συγκεκριμένα σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Είμαστε μέλη της μεγάλης  αρειανής οικογένειας. Συναντηθήκαμε στις κερκίδες του «Κλ. Βικελίδης», του Αλεξανδρείου και όπου παίζει η αρειανάρα μας. Συναντηθήκαμε στα μαγαζιά της Παπαναστασίου, στα κυλικεία του Παλέ, στα χιλιόμετρα που διανύσαμε για να υποστηρίξουμε την κιτρινόμαυρη φανέλα. Συναντηθήκαμε στις συνελεύσεις της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ και σε κοινωνικά δίκτυα επικοινωνίας, πάντα με αγωνία για το παρόν και το μέλλον της ομάδας μας, πάντα περήφανοι για το παρελθόν της, έτοιμοι να βοηθήσουμε ανιδιοτελώς.

Με τη συμμετοχή μας στην Ένωση Προσώπων  «ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ» εκφράζουμε την κοινή θέληση για μια πιο ενεργή και συγκροτημένη συμμετοχή στα δρώμενα του αγαπημένου μας συλλόγου. Δεν έχουμε προηγούμενη διοικητική θητεία σε κάποιο από τα τμήματα του συλλόγου. Σκοπό έχουμε η Ένωση Προσώπων να λειτουργήσει ως χώρος διαλόγου, ενημέρωσης και δράσης των φίλων του ΆΡΗ για τα θέματα του συλλόγου μας. Όραμά μας η ενότητα και η συσπείρωση όλων μας γύρω από την ομάδα, έτσι ώστε με θετική δύναμη ο ΆΡΗΣ μας να πρωταγωνιστήσει σε κάθε τμήμα, άθλημα και επίπεδο, σε Ελλάδα αλλά και Ευρώπη. Με σύγχρονες ιδέες για όλα όσα απασχολούν τον Α.Σ., την ΠΑΕ αλλά και την ΚΑΕ ΆΡΗΣ. Με προτάσεις για την έντιμη, βιώσιμη και διαφανή διοίκηση της ομάδας. Επιθυμούμε και ζητούμε την ενεργοποίηση τόσο των φιλάθλων που ήδη αποτελούν μέλη στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ, όσο και όλων όσων θεωρούν ότι πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν ή να αλλάξουν όσον αφορά την αγαπημένη μας ομάδα. Ο «ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ» αποσκοπεί στην πρόσθεση και όχι στην αντίθεση, στη συσπείρωση και όχι στην πόλωση, στην εξεύρεση λύσεων και όχι στην απλή περιγραφή του προβλήματος. Καλούμε τους απανταχού αρειανούς να πάρουν στα χέρια τους την προσωπική ευθύνη που τους αναλογεί για την αλλαγή του ρου της ιστορίας του ΑΡΗ προς την κατεύθυνση που όλοι ευχόμαστε. Τους καλούμε να αναλογιστούν την προσωπική ευθύνη που θα φέρουν αν αφήσουν την ιστορία του ΑΡΗ να διαδραματιστεί ερήμην τους.

Αιτία της συσπείρωσής μας είναι τα όσα συμβαίνουν στο σύλλογο, τα οποία κάθε άλλο παρά τιμούν την ένδοξη ιστορία του. Δυσβάσταχτα χρέη, κίνδυνος μη αδειοδότησης για τις ΚΑΕ και ΠΑΕ και ένας Α.Σ. οικονομικά τραγικός και διοικητικά απών.

Τόσο η ΚΑΕ, όσο και η ΠΑΕ ΑΡΗΣ πέρα από φορείς ιδανικών, ιδεολογίας, κουλτούρας και θεάματος, αποτελούν παράλληλα και Ανώνυμες Εταιρίες, των οποίων η βιωσιμότητα μέχρι πρόσφατα θεωρούταν αναμφισβήτητη. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι έχουν πλέον δημιουργηθεί τεράστια οικονομικά ανοίγματα και στα δύο τμήματα. Πιο συγκεκριμένα, ως προς την ΠΑΕ, τίθεται εν αμφιβόλω η αδειοδότησή της ενόψει της νέας χρονιάς, κύμα (προσ)φυγής από την ομάδα έχει ξεκινήσει, οικονομικά δεδομένα που φαινομενικά -όπως παρουσιάζονταν- δεν ενέπνεαν καμιά ανησυχία αποδεικνύονται καθημερινά διαφορετικά απ’ ό,τι ο μέσος φίλαθλος του ΑΡΗ θα περίμενε, το ρόστερ της ομάδας δεν μπορεί να υποστηριχθεί οικονομικά ώστε να διασφαλιστεί η απαιτούμενη ηρεμία εντός των αποδυτηρίων, ακόμα κι αν το αγωνιστικό μπάτζετ έχει μειωθεί αισθητά τον τελευταίο χρόνο και τέλος, η ομάδα τυγχάνει κάκιστης αντιμετώπισης από τις υπερκείμενες αρχές, χωρίς να προσαρμόζεται ανάλογα και η στάση της ομάδας όπως τα ιδανικά αλλά και οι φίλαθλοί της θα περίμεναν. Ανάλογα φαινόμενα διάλυσης συναντούμε και στην ΚΑΕ, όπου τα χρέη είναι μη διαχειρίσιμα, οι άνθρωποι που υπέγραφαν τον μεταγραφικό και οικονομικό σχεδιασμό (ή μήπως αφανισμό;) της ομάδας αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ο εφησυχασμός που καλλιεργούσαν περί νοικοκυρεμένης εταιρίας έδωσε τη θέση του στην αποκάλυψη μιας θλιβερής οικονομικά κατάστασης και οι εναλλακτικές προτάσεις λοιδορούνται στο όνομα της σωτηρίας προσωπικών διαδρομών.

Σε αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον, ο Ερασιτέχνης Α.Σ. απουσιάζει και σιωπά. Δέσμιος της κακοδιαχείρισής του, αδυνατεί να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο, του ελεγκτή και προστάτη των συμφερόντων του ΆΡΗ. Κοντά σε όλα αυτά, η διοίκηση της Λέσχης Φίλων του ΑΡΗ, η οποία αν και αποτελεί μεγαλομέτοχο στην ΠΑΕ, παρ’ όλες τις πραγματικά κραυγαλέες ενδείξεις για την πορεία (κύρια και πρώτιστα την οικονομική) της ομάδας, δεν έχει φανερώσει δείγματα εγρήγορσης. Δεν έχει επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν έχει επιδείξει τα απαιτούμενα αντανακλαστικά που η θέση ενός μεγαλομετόχου επιβάλλει ώστε να προληφθεί το οποιοδήποτε ζήτημα. Άφησε τα πράγματα να φτάσουν ως εδώ. Ενέκρινε προϋπολογισμούς ανέφικτους και καταστροφικούς. Αδιαφόρησε για τη δραματική αύξηση των υποχρεώσεων. Δεν εξέπεμψε στο σώμα των μελών της αλλά και σε όλο το υπόλοιπο πλην τεράστιο κομμάτι φιλάθλων του συλλόγου  το σήμα κινδύνου που η κρισιμότητα της περίστασης επιτάσσει. Γενικότερα δεν έχει την παρέμβαση που θα πρέπει να έχει ένας μεγαλομέτοχος στην ίδια την εταιρία όπου ενεργοποιείται.

 

Ορισμένοι αναζητούν τη λύση , μέσα από τη διατήρηση στις διοικήσεις των ανθρώπων που οδήγησαν το Σύλλογό μας στην παρούσα κατάσταση. Θεωρούν τους εαυτούς τους αναντικατάστατους, τις προτάσεις τους ως μοναδικές και την παρέα τους ως ιερή αγελάδα, περιγράφοντας το πρόβλημα έξω από αυτούς που το δημιούργησαν. Ζητούν εκ νέου την οικονομική ενίσχυση από τους φιλάθλους του ΑΡΗ, οι οποίοι βεβαίως ποτέ δεν αρνήθηκαν να συνδράμουν όποτε αυτό τους ζητήθηκε στο παρελθόν. Για την εκ νέου όμως συμμετοχή του κόσμου της ομάδας τίθενται δύο προϋποθέσεις:

α) Να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία της ομάδας και να αποδοθούν οι ευθύνες στις διοικήσεις των τμημάτων και στο ιδιότυπο σύστημα διοίκησης που μας οδήγησε στο σημείο αυτό.

β) Να δημιουργηθούν αξιόπιστοι μηχανισμοί ελέγχου και διαφάνειας οι οποίοι θα μας σέβονται. Γιατί ο ΑΡΗΣ αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της οικογένειάς μας. Αλλά όπως και στην οικογένειά μας σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ και ζητάμε κι από τα παιδιά μας να το σέβονται, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η εκάστοτε διοίκηση.

Κι όλα αυτά διότι:

· Δεν είναι οι φίλαθλοι του ΑΡΗ που διαχειρίστηκαν περί τα 30 εκ. ευρώ έσοδα τα τελευταία 2 χρόνια -τα μεγαλύτερα της ιστορίας του- και αντί να εξυγιάνουν την ομάδα, μας οδήγησαν σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

· Δεν είναι οι φίλαθλοι του ΆΡΗ που μέσα σε 8 χρόνια δημιούργησαν τόσα χρέη στην ΚΑΕ, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά κατά πολλούς τα 2.500.000,00 ευρώ.

· Δεν είναι οι φίλαθλοι του ΑΡΗ που είχαν την ευθύνη του μεταγραφικού σχεδιασμού και των σπάταλων επιλογών, αν και οι διοικούντες γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της Εταιρίας.

· Δεν είναι οι φίλαθλοι του ΑΡΗ που ανέλαβαν το έργο της οικονομικής εξυγίανσης, μιας εξυγίανσης που δεν έγινε ποτέ.

· Δεν είναι οι φίλαθλοι του ΑΡΗ που δημιούργησαν ένα ιδιότυπο σύστημα διοίκησης (όπου θεσμοί που πρέπει να λειτουργούν ως «ελεγκτές» -Α.Σ. Λέσχη , δημοσιογράφοι κ.ά.-  ακυρώνουν τον ρόλο τους ), με αποτέλεσμα να απομακρύνονται οι φίλαθλοι από το γήπεδό μας.

 

Φίλοι του ΑΡΗ, απέναντι στην απόκρυψη πληροφοριών στο όνομα της ύπαρξης των «εχθρών που ακούν», οφείλουμε να αντιπαρατάξουμε τη διαφάνεια και τη δημιουργία θεσμών χρηστής διοίκησης και αποτελεσματικού ελέγχου. Προτάσεις υπάρχουν. Και θα γεννηθούν και νέες. Αυτό που δεν ταιριάζει στην κουλτούρα του ΆΡΗ  είναι ο περιορισμός της ελεύθερης έκφρασης απόψεων στο όνομα οποιοδήποτε κινδύνου, η δίκη προθέσεων κάθε διαφορετικής θέσης, ο χλευασμός και η απαξίωση των αδελφών μας. Ο ΑΡΗΣ μας πρεσβεύει την κουλτούρα του διαλόγου, του σεβασμού των κανόνων δικαίου, της χαράς του γηπέδου, της κοινωνικής πρωτοπορίας.

Φίλοι του ΑΡΗ, είναι η ώρα που ο καθένας πρέπει να αναμετρηθεί με την ευθύνη του και να την αναλάβει  ως αρειανός- και να δούμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα. Είναι η ώρα της συμμετοχής και των λύσεων. Η Ένωση Προσώπων «ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ» καλεί όλους τους αρειανούς να συνυπογράψουν την ιδρυτική της διακήρυξη , να συμμετάσχουν στις συναντήσεις της και να τη δυναμώσουν με την παρουσία τους, συνεισφέροντας με τις δικές τους σκέψεις και προτάσεις. Τους καλεί να υποστηρίξουν τον εαυτό τους.
 

Με Αρειανούς χαιρετισμούς,

1.     Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, 2. Αλέξανδρος Ιακωβίδης, 3. Φίλιππος Ιωαννίδης 4. Σταύρος Ιωάννου, 5. Πασχάλης Κουτσουρλής, 6. Βασίλης Κυριακού, 7.Στέλιος Νταταλίκας 8. Ισαάκ Ξανθόπουλος , [email protected]“>[email protected] , 9. Ανδρέας Σιδέρης, 10. Νικόλας Σκορδέλης, 11. Δούκας Τσαπαρίδης».

To Top