Ισοπαλία 1-1 για την Εθνική, έχασε ευκαιρία για θρίαμβο (video)

Τα «εγκλήματα» του Ισπανού διαιτητή Βελάσκο Καρμπάγιο, το χαμένο πέναλτι του Καραγκούνη στο 68′ αλλά και το «χοντρό» λάθος του Χαλκιά στη φάση του 1-0, εμπόδισαν την Εθνική να θριαμβεύσει επί της «οικοδέσποινας» Πολωνίας στην πρεμιέρα του Euro 2012, αποσπώντας πάντως πανάξια ισοπαλία με 1-1.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν… αλλού στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και η Πολωνία δημιουργούσε διαρκώς κινδύνους, καταφέρνοντας να προηγηθεί εν τέλει στο 17′. Ο Πίστσεκ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύθηκε την τραγική άστοχη έξοδο του Χαλκιά, για να στείλει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Τα πράγματα έδειξαν να γίνονται πολύ χειρότερα στην συνέχεια, αφού ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε υποχρεωτικά στο 37′ από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ενώ στο 44′ η ελληνική ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω άδικης αποβολής του Παπασταθόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Ισπανός διαιτητής αρνήθηκε να καταλογίσει πέναλτι σε χέρι του πεσμένου στο έδαφος Πίστσεκ.

Στην επανάληψη, ωστόσο, η ελληνική ομάδα μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, πληρώνοντας τους Πολωνούς με το ίδιο νόμισμα στο 51′: Σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά, άστοχη έξοδος – δώρο του τερματοφύλακα Στσέσνι και γκολ σε κενή εστία από τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στην ανάπαυλα.

Με την ψυχολογία με το μέρος της, η Ελλάδα έδειξε να πατάει καλύτερα παρότι αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα και άγγιξε τη μεγάλη ανατροπή στο 68′. Η τρίτη αλλαγή του Σάντος, ο νεαρός Φορτούνης, τροφοδότησε τον Σαλπιγγίδη, που ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον… επιρρεπή σε λάθη Στσέσνι, ο οποίος υπέπεσε σε πέναλτι και συνάμα αποβλήθηκε. Ωστόσο, ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Τίτον απέκρουσε την κακή εκτέλεση πέναλτι του Καραγκούνη και η Εθνική έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να προηγηθεί.

Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι τέλους, αφού το γκολ του Σαλπιγγίδη λίγο αργότερα ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ και στα τελευταία λεπτά η πίεση των Πολωνών -που είχαν πλέον μείνει κι αυτοί με δέκα παίκτες- δεν απέδωσε καρπούς.

Διαιτητής: Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία).

Κόκκινες κάρτες: Παπασταθόπουλος (δύο κίτρινες), Σέζνι.

Κίτρινες: Χολέμπας, Καραγκούνης.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στσέσνι, Βασιλιέφσκι, Μπένιτς, Πολάνσκι, Πίτσεκ, Μουράβσκι, Περκίς, Μπλαζικόφσκι, Λεβαντόφσκι, Ομπράνιακ, Ρίμπας (70′ Τίτον).
ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος (37′ Κυριάκος Παπαδόπουλος), Καραγκούνης, Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαμαράς, Νίνης (46′ Σαλπιγγίδης), Γκέκας (67′ Φορτούνης).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα Πολωνία – Ελλάδα 1-1:

To Top