Ισοπαλία (1-1) της Μακάμπι Χάιφα με τον Ηρακλή Λάρισας στο προπονητικό του ΠΑΟΚ (photos)

Η Μακάμπι Χάιφα αγωνίστηκε χθες πριν το ματς με τον Άρη κόντρα στον Ηρακλή Λάρισας σε χθεσινό φιλικό παιχνίδι που έδωσε στη Νέα Μεσημβρία και στο προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η πρωταθλήτρια Ισραήλ (αγωνίσθηκε και στους ομίλος του στο Τσάμπιονς Λιγκ) και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ήρθε ισόπαλη 1-1 κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλίας.

Η λαρισινή ομάδα αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση της Μακάμπι Χάιφα και στηρίζει τη διεξαγωγή και του φιλικού αγώνα με τον Άρη αύριο για την ενίσχυση της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης. Στόχος των δύο φιλικών είναι να σταλθούν ηχηρά μηνύματα κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού, της βίας και συνολικά κάθε είδους κοινωνικού αποκλεισμού.

Όπως αναφέρει η eleftheria.gr: “Η ομάδα της Μακάμπι όπως ανέφεραν τα Ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης επηρεάστηκε από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Μουντιάλ (στο τελευταίο παιχνίδι στις 13 Νοεμβρίου είχε κερδίσει τη Χάποελ Τελ Αβίβ με 5-2) και δεν έφθασε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης παρότι είχε στο μεγαλύτερο διάστημα την κατοχή της μπάλας.

Ο προπονητής Μπάρακ Μπέκερ δεν είχε στη διάθεσή του τους Σούντγκρεν, Τζάμπερ που υποφέρουν από μακροχρόνιους τραυματισμούς, συνεχίζουν την αποκατάσταση καθώς και τους Χατζίζα, Λεβί, Μπατίνσικα και τον βασικό τερματοφύλακα Τζος Κοέν που έχει πρόβλημα στον ώμο.

Το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μοχάμεντ Αμπού Φανί που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα αφού πέρασε όλους τους αντιπάλους του αλλά κέρδισε και τις κόντρες.

Νωρίτερα είχε χάσει ευκαιρίες με τους: Ατζίλι (20’, 42’), Σίβλι (72’), Σερί (79’, 80’).

Ο Ηρακλής είχε μια καλή στιγμή πριν το γκολ με τον Μπάμη (6’)
Διαιτητική τριπλέτα: Τικόζογλου, Κορώνας, Τυριακίδης.

ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας: (Παναγιώτης Διλμπέρης): Παπαγιάννης, Γκουγκούδης, Λαγωνίδης, Καψάλης Σ., Γαργάλας, Ευθυμιάδης, Μπάμης, Λεσάι, Τσιμίκας, Συρεγγέλας, Τασιούλης.
Έπαιξαν και οι: Κουτζαβασίλης, Αγγελούλης, Καμπέρης, Αλτάνης, Σούμπασης, Κουτσιούδης.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Μισχφάτι, Μείρ, Σακ, Αράντ, Σαν Μεναχέμ, Αλοι Μουχαμάντ, Λεβί, Ατζίλι, Τσιμπότα, Πιερό, ενώ έπαιξαν και οι: Σερί, Αμπού Φανί, Ρουκαβίτσια, Σχάχερ, Χαμζά Σίβλι, Ελειγιάχου”.

Ποτέ ολοκαύτωμα, ρατσισμός και αντισημιτισμός…

«Ο Ηρακλής Λάρισας ευχαριστεί την πρωταθλήτρια του Ισραήλ Μακάμπι Χάιφα για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε με τη διεξαγωγή του φιλικού.
Ως ομάδα με δημοκρατικές αρχές και λειτουργίες καταδικάζουμε τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό από όπου και αν προέρχονται και ευχόμαστε ολόψυχα στον φίλο λαό του Ισραήλ να μην ξαναζήσουμε ποτέ άλλο ολοκαύτωμα».  Η πλακέτα του Ηρακλή Λάρισα διά χειρός του προέδρου Λάμπρου Ιωακείμ στον γενικό διευθυντή της Μακαμπί Χάιφα Ιτζίκ Οβαντία ήταν μια κίνηση με νόημα για τη φιλοσοφία του σωματείου…
Από την πλευρά της η ομάδα της Μακάμπι Χάιφα, χάρισε μία φανέλα υπογεγραμμένη από όλους τους ποδοσφαιριστές και άλλα αναμνηστικά αντικείμενα.

To Top