Ισοφάρισαν την σειρά οι Γουόριος (video)

Το… πάθημα έγινε μάθημα. Οι Ουόριορς ήταν αποφασιστικοί, έφεραν στα μέτρα τους την αναμέτρηση στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Στεφ Κάρι να κάνει… μαγικά γι’ ακόμα ένα παιχνίδι κατάφεραν να επικρατήσουν των Μπόστον Σέλτικς (107-88) και να ισοφαρίσουν τη σειρά των τελικών σε 1-1.

Το 40-16 της τέταρτης περιόδου του Game 1 έγινε μάθημα για τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Η ομάδα του Στιβ Κερ δεν είχε διάθεση να πετάξει ένα ακόμα παιχνίδι στο Chase Center και με ένα καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο έφτασε στη νίκη, ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών σε 1-1.

Η τρίτη περίοδος ήταν καθοριστική για την έκβαση του αγώνα. Κι αυτό γιατί οι γηπεδούχοι «έκρυψαν» το καλάθι στους παίκτες του Ίμε Ουντόκα και χάρη σε ένα εκπληκτικό επί μέρους 35-14 έφεραν στα μέτρα τους την αναμέτρηση. Και με αυτό το μομέντουμ ταξιδεύουν στη Μασαχουσέτη για τη συνέχεια των τελικών.

Ο Στεφ Κάρι έκανε ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση με 29 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλέψίματα και 9/21 σουτ, δίνοντας τον τόνο στην ομάδα του. Δεν ήταν μόνος καθώς ο Κλέι Τόμπσον τον ακολούθησε (11π), όπως και ο Πουλ (17π), ενώ 11 πόντους και 6 ριμπάουντ πρόσθεσε και ο Άντριου Ουίγκινς.

Στην αντίπερα όχθη, οι Σέλτικς… κατέρρευσαν στην τρίτη περίοδο, χάνοντας την επαφή τους με το σκορ. Κι αυτό γιατί μέτρησαν 4/17 σουτ στο διάστημα αυτό. Ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 28 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, με τον Τζέιλεν Μπράουν να προσθέσει 17 πόντους και 6 ριμπάουντ. Την ίδια στιγμή που ο Αλ Χόρφορντ έμοιαζε εκτός αγώνα (2π, 1/4 σουτ, 8ρ, 2λ), ενώ και ο Μάρκους Σμαρτ δεν βοήθησε όπως θα περίμεναν άπαντες (2π, 1/6 σουτ, 5λ).

Στο πρώτο μέρος αν και οι Σέλτικς ξεκίνησαν καλύτερα, χάρη στον οίστρο του Μπράουν (13-22, 6′), οι Ουόριορς ισορρόπησαν, με την άμυνά τους να πετάει φωτιές σε αρκετά σημεία του αγώνα. Ο Γκριν έδινε τον ρυθμό, ενώ ο Γκάρι Πέιτον ΙΙ που μπήκε στο παρκέ έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Στιβ Κερ. Ο Ουίγκινς ανέλαβε δράση και παρά την αστοχία των Τόμπσον και Πουλ (2/13 είχαν και οι δύο μαζί) οι Ουόριορς πήραν τα ηνία στο τέλος του ημιχρόνου, χάρη σε καλάθι του Καναδού φόργουορντ για το 52-50.

Στην επανάληψη οι Ουόριορς μπήκαν δυνατά και με τους Κάρι-Τόμπσον να βρίσουν λύσεις ανέβασαν τη διαφορά νωρίς (64-54, 28′). Οι παίκτες του Ουντόκα είχαν εγκλωβιστεί στην άμυνα των γηπεδούχων και παρά το μικρό ξέσπασμα των Ουίλιαμς-Τέιτουμ (68-62), οι παίκτες του Κερ έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό. Ο Πόρτερ αρχικά και στη συνέχεια οι Κάρι-Πουλ ανέλαβαν δράση για το +23 της τρίτης περιόδου (87-64), το οποίο έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Οι «πολεμιστές» κράτησαν τα ηνία του αγώνα στην τέταρτη περίοδο, δεν την… πάτησαν, όπως στο Game 1 και έτσι κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη και την ισοφάριση στη σειρά των τελικών.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στη Βοστώνη, για το Game 3 (ξημερώματα Πέμπτης 9/6, 04:00) και το Game 4 (ξημερώματα Σαββάτου 10/6, 04:00), με τους Σέλτικς να παίζουν στο TD Garden και να θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, την ίδια στιγμή που οι «πολεμιστές» θέλουν να κάνουν ό,τι και η ομάδα του Ουντόκα στο Game 1 των τελικών.

Τα δωδεκάλεπτα: 31-30, 52-50, 87-64, 107-88.

 

To Top