Ισπανία: Στοχεύουν στην ολοκλήρωση της σεζόν σε διάστημα πέντε εβδομάδων

Το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Ισπανίας, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα διάστημα πέντε εβδομάδων.

Την αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη της La Liga, έχουν ξεκινήσει οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας, μετά την ανακοίνωση πως ξεκινάει και πάλι την εβδομάδα της 8ης Ιουνίου. Μετά την διακοπή από τα μέσα Μαρτίου, οι σύλλογοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ομάδες, ώστε να καθοριστεί μια ακριβή ημερομηνία του πρωταθλήματος, η οποία όπως όλα δείχνουν θα είναι αυτή της 12ης Ιουνίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρωτοσέλιδο της Κυριακής (24/05), από τη «Mundo Deportivo» οι ιθύνοντες του πρωταθλήματος, διαμορφώνουν ένα σχέδιο για την ολοκλήρωση της La Liga μέσα σε ένα διάστημα πέντε εβδομάδων.

Αρχικά, είχε προταθεί το σενάριο για φινάλε μέσα σε έξι εβδομάδες για να διασφαλιστεί ότι το πρωτάθλημα θα ακολουθούσε την πολιτική της UEFA. Παρ’ όλα αυτά στην Ισπανία σκέφτονται την ολοκλήρωση στις 18 Ιουλίου, με 11 αγωνιστικές σε 35 ημέρες.

Η La Liga και η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αναμένεται να χαλαρώσουν τις πολιτικές σχετικά με τον προγραμματισμό παιχνιδιών, με αγώνες που πιθανόν να παίζονται μόνο μία μέρα της εβδομάδας για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων.

To Top