Ισπανία: 808 εκατομμύρια ευρώ ήδη για μεταγραφές από τις ομάδες – Τα δεδομένα σε άλλα πρωταθλήματα!

Τεράστια ποσά στο μεταγραφικό παζάρι έχουν ήδη ρίξει οι ισπανικοί σύλλογοι έχοντας επενδύσει συνολικά 808 εκατομμύρια ευρώ και δεν έχει τελειώσει ακόμα ο Ιούνιος!

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αρκεί να λάβει κάποιος υπόψη του δύο στοιχεία για να καταλάβει ότι όλο το… παιχνίδι κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο το κάνουν στην χώρα της Ιβηρικής.

-Το ρεκόρ της ισπανικής Λίγκας σε μια μεταγραφική περίοδο είναι 887 εκατομμύρια ευρώ. Είναι τα χρήματα που δόθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι. Σχεδόν το έχει φτάσει και το ημερολόγιο δείχνει μόλις 23 Ιουνίου.

-Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Μπούντεσλιγκα έχοντας επενδύσει 434 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κάτι περισσότερο από τα μισά. Ακολουθούν η Serie A με 352, η Πρέμιερ Λιγκ με 197 και η Ligue 1 με 36.

Σε αυτά, μάλιστα, όπως τα παρουσιάζει η ισπανική εφημερίδα «ΑS» αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, αλλά υπολογίζονται, η μεταγραφή του Ζοάο Φέλιξ για τον οποίο η Ατλέτικο Μαδρίτης θα δώσει 120 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και επιπλέον 120 εκατομμύρια ευρώ του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συνεχίσει τελικά την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα και όχι σε άλλο πρωτάθλημα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης που κινείται δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, μετά το κάζο της προηγούμενης σεζόν, έχει ήδη δαπανήσει 303 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει, μεταξύ άλλων, τους Εντέν Αζάρ, Λούκα Γιόβιτς και Φερλάν Μεντί.

Άλλα 200 εκατομμύρια ευρώ έχει δώσει η Μπαρτσελόνα για Γκριεζμάν και Ντε Γιονγκ, περίπου 150 η Ατλέτικο για Φέλιξ και Μάρκος Γιορέντε. Οι τρεις μεγάλοι της Ισπανίας έχουν δώσει το 84% του συνολικού ποσού των 807 εκατομμυρίων ευρώ για μεταγραφές.

Στην Αγγλία ακόμα δεν έχει γίνει το… μπαμ. Ακριβότερη μεταγραφή, σύμφωνα με όσα ακούγονται ως τώρα, ίσως είναι του Καλιντού Κουλιμπαλί, για τον οποίο η Μάντσεστερ Σίτι προτίθεται να δώσει περίπου 95 εκατομμύρια ευρώ στη Νάπολι.

Στη Γερμανία, η Μπάγερν θα αλλάξει αρκετά το ρόστερ της, πήρε ήδη τον Λούκας Ερναντέζ από την Ατλέτικο, δίνοντας 80 εκατομμύρια ευρώ, και επόμενος μεγάλος στόχος της είναι ο Λερόι Σανέ. «Παιχνίδι» κάνει και η Ντόρτμουντ έχοντας αποκτήσει τους Χούμελς, Μπραντ, Σουλτζ, Αλκάθερ και Τόργκαν Αζάρ.

Πολλά ανοιχτά μέτωπα στην Ιταλία με τη Γιουβέντους να… φλερτάρει έντονα με τον Ματέις ντε Λιχτ και με τον Πολ Πογκμπά, για τους οποίους θα πρέπει να δαπανήσει περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ! Μεγάλη μεταγραφή θα είναι και του Ρομέλου Λουκάκου στην Ίντερ, αν τελικά γίνει.

Στη Γαλλία μεγάλα ποσά για μεταγραφές μπορεί να διαθέσει μόνο η Παρί Σεν Ζερμέν, που «καίγεται» για να βρει τερματοφύλακα μετά και την αποχώρηση του Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Μένει να φανεί τι θα γίνει με τον Νεϊμάρ, καθώς η αποχώρησή του μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Ποια ομάδα θα δώσει 300 εκατομμύρια ευρώ για τον Βραζιλιάνο;

To Top