Ισπανικό αφιέρωμα στον… παλιό Τόνι Κάλβο: «Τρέλαινε τους αντιπάλους»

Το καλοκαίρι του 2006, κάποιοι από τους σημερινούς παίκτες της εθνικής Ισπανίας βρίσκονταν ξανά στην Πολωνία, συμμετέχοντας -και θριαμβεύοντας- στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 19 ετών. Μέλος εκείνης της ομάδας ήταν και ο ανερχόμενος Τόνι Κάλβο, τον οποίο θυμήθηκε η εφημερίδα «Marca»

Η παρουσία της «φούρια ρόχα» επί πολωνικού εδάφους για το Euro 2012, αποτέλεσε την αφορμή για να γίνει το σχετικό αφιέρωμα στη «γενιά του 2006», από την οποία συνδετικοί κρίκοι είναι οι Ζεράρ Πικέ και Χουάν Μάτα, μέλη της σημερινής 23άδας του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε…

Συνολικά, όμως, το ταλέντο ξεχείλιζε σ’ εκείνη τη «μικρή» εθνική Ισπανίας, ειδικά στη μεσαία γραμμή. Σχεδόν όλοι οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2006 έκαναν και κάνουν σημαντική καριέρα: Ο Εστέμπαν Γκρανέρο κυνηγά την καθιέρωση στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Χάβι Γκαρθία εντυπωσιάζει με την Μπενφίκα και κλήθηκε στην προεπιλογή του Euro 2012, οι Ντιέγκο Καπέλ και Τζεφρέν Σουάρεθ αγωνίζονται επίσης στην Πορτογαλία με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ενώ ο Μάριο Σουάρεθ είναι βασικό στέλεχος της Ατλέτικο Μαδρίτης (και μάλιστα είχε παίξει στις προπέρσινες αναμετρήσεις με τον Άρη).

Όλοι, εκτός από έναν: Τον Τόνι Κάλβο, ο οποίος ένα χρόνο αργότερα ήρθε στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη, ωστόσο… κατάφερε να «σκοτώσει» πολύ νωρίς το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο ταλέντο του…

Το σχόλιο του συντάκτη της «Marca» λέει πολλά, για το τότε αλλά και για το τώρα του 25χρονου μεσοεπιθετικού: «Δεν έχει λάμψει ιδιαίτερα μέχρι στιγμής ο Τόνι Κάλβο, ο οποίος μετά το πέρασμά του από Άρη, Πάρμα και Λέφσκι Σόφιας, υπέγραψε στην κυπριακή Ανόρθωση. Στο ευρωπαϊκό του 2006, η ποιότητά του στη δεξιά πτέρυγα τρέλαινε τους αντιπάλους».

Δυστυχώς για τον πρώην παίκτη του Άρη, οι φωτογραφίες με το εθνόσημο στο στήθος, πλάι στον Ζεράρ Πικέ, αποτελούν ήδη μια πολύ μακρινή ανάμνηση.

To Top