Πέρασε με το… στανιό η Ισπανία, στους «8» και η Ιταλία (videos)

Οι αποκρούσεις του Ίκερ Κασίγιας, αλλά και μια μικρή βοήθεια από τον διαιτητή, κράτησαν «ζωντανή» στο Euro 2012 την Ισπανία, που νίκησε με το ζόρι την Κροατία (1-0) και πήρε το εισιτήριο για τους «8», όπως και η Ιταλία, η οποία κέρδισε με 2-0 την Ιρλανδία.

Στο Γκνανσκ, οι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά οι Κροάτες τις σημαντικότερες ευκαιρίες. Ωστόσο, ο Κασίγιας είπε «όχι» στην κεφαλιά του Ράκιτιτς στο 59’ και στο σουτ του Πέρισιτς 79’, κρατώντας το 0-0 που αρκούσε στη «φούρια ρόχα» για να της δώσει το εισιτήριο.
Πολύ νωρίτερα, στο 26’, ο Γερμανός διαιτητής Βόλφγκανγκ Σταρκ είχε αρνηθεί να καταλογίσει πέναλτι σε ανατροπή του Μάντζουκιτς από τον Σέρχιο Ράμος…

Τελικά η Ισπανία ήταν εκείνη που πήρε τη νίκη -και μαζί την πρωτιά στο Γ’ όμιλο- χάρη σε γκολ του Χεσούς Νάβας στο 87’, με τον σκόρερ να βρίσκεται οριακά σε κανονική θέση.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, οι Ιταλοί νίκησαν την Ιρλανδία του Τζιοβάνι Τραπατόνι με 2-0 (36’ Κασάνο, 89’ Μπαλοτέλι) και πέρασαν ως 2οι, αφού οι θεωρίες συνωμοσίας για αθέμιτη συμφωνία στο Ισπανία – Κροατία αποδείχθηκαν αβάσιμες: Η ισοπαλία 2-2 στο Γκντανσκ, που θα έβγαζε αυτόματα νοκ άουτ την «σκουάντρα ατζούρα», δεν συνέβη ποτέ, ούτε φυσικά οι Ισπανοί κάθισαν να ισοφαριστούν σε 1-1 στο φινάλε, αποτέλεσμα που επίσης θα άφηνε εκτός προημιτελικών την Ιταλία…

Η τελική βαθμολογία του Γ’ ομίλου:
1. Ισπανία 7 (6-1)
2. Ιταλία 5 (4-2)
3. Κροατία 4 (4-3)
4. Ιρλανδία 0 (1-9)

Δείτε το νικητήριο γκολ του Νάβας στο Ισπανία – Κροατία:

Το γκολ του Κασάνο (1-0) στο Ιταλία – Ιρλανδία:

Italy vs Ireland 1-0 Antonio Cassano Goal… από kofiswag

Το γκολ του Μπαλοτέλι (2-0) στο Ιταλία – Ιρλανδία:

 

To Top