Ιστορική ευθύνη, ανοιχτά χαρτιά, «καθαρή» βούληση

Η 4η Μαΐου θα είναι μια από τις πιο κρίσιμες μέρες στην σύγχρονη ιστορία του Άρη. Υπήρξαν πολλές κρίσιμες ώρες στην πολύχρονη παρουσία του συλλόγου στα αθλητικά δρώμενα, όμως, η επερχόμενη μπορεί να χαρακτηριστεί ως καθοριστική καμπή για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.

Λίγο-πολύ ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως έχει διαμορφωθεί το διοικητικό τοπίο το τελευταίο διάστημα. Η αγωνιστική μετριότητα της ομάδας και η οικονομική συγκυρία ανέδειξαν προβλήματα δυσλειτουργίας τα οποία ζητούν άμεσα λύσεις.

Υπάρχουν δεδομένα που δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει. Υπάρχουν καταστάσεις καθόλου ευχάριστες με δέκτη το φίλαθλο κοινό της ομάδας, αυτούς που αγωνιούν και προβληματίζονται έντονα για την επόμενη μέρα.

Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, όλοι, ή σχεδόν όλοι έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό αντικειμενική εικόνα για αυτούς που καθορίζουν τις εξελίξεις. Όσοι εμπλέκονται στα κοινά του Άρη τα τελευταία χρόνια, είναι άνθρωποι με δείγματα γραφής στα διοικητικά πράγματα.

Δεν είναι ούτε η ώρα, ούτε η εποχή για να αναδείξουμε λάθη, άστοχες πολιτικές, ή παραλήψεις απ΄ αυτούς που άσκησαν διοίκηση την περασμένη 6ετία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, άλλες οπτικές γωνίες αν θέλετε. Επίσης, είναι προφανές πως ο καθένας αντιλαμβάνεται τα γεγονότα με βάση τη δική του αντίληψη και λογική. Ειδικά αυτοί που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο διοικητικό μέτωπο.

θα ήταν υπερβολή, ή τουλάχιστον άστοχο να επικεντρώνει κανείς στο χθες, ακόμα και στο πρόσφατο, νωπό παρελθόν. Όχι ότι δεν είναι χρήσιμο, αλλά γιατί το σήμερα είναι εξαιρετικά καθοριστικό και απόλυτα συνδεδεμένο με τον Άρη των επόμενων ετών.

Σε μια περίπου εβδομάδα, μέσω των διεργασιών της Κοινωνίας Μελών, θα ληφθούν αποφάσεις ζωτικής σημασίας για τον σύλλογο. Η εβδομάδα αυτή, δεν είναι ένα είδος προεκλογικής περιόδου, ευκαιρία για «κορώνες» όπως γίνεται συνήθως…

 Είναι ένα χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να διαμορφώσει νέα δεδομένα. Παράλληλα, θα δώσει την ευκαιρία στο σώμα των μελών να δουν και να αναδείξουν το συμφέρον της αγαπημένης τους ομάδας.

Καλό θα είναι να πέσουν οι τόνοι, να ακολουθηθούν οι διαδικασίες του φορέα και να υπάρξουν -εκτός από την κριτική- θέσεις και εναλλακτικές προτάσεις για το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από την βιωσιμότητα της ομάδας.      

To Top