Ισόπαλο το ντέρμπι της Κ-17, κέρδος ο Παπαδόπουλος (photostory & video)

Το βαθμό της ισοπαλίας πήρε η ομάδα Κ-17, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής, κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Οι «κίτρινοι», οι οποίοι είχαν για πρωταγωνιστή τους τον τερματοφύλακα Γιώργο Παπαδόπουλο, κατόρθωσαν να πετύχουν αυτό ακριβώς που επιθυμούσαν, να αφήσουν δηλαδή πίσω την ήττα της περασμένης αγωνιστικής και να δουν τη συνέχεια του πρωταθλήματος με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία.

Οι παίκτες του Τάσου Θέου, μπήκαν με το δεξί στο παιχνίδι, παίρνοντας από πολύ νωρίς το προβάδισμα στο σκορ χάρη σε σουτ του Αλταλίκη μόλις στο 7′. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η επιθυμητή, καθώς τα πολλά κενά που δημιουργήθηκαν έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλο να δημιουργήσει αρκετές κλασικές ευκαιρίες. Μάλιστα, ο Άρης, η απόδοση του οποίου έπεσε αρκετά στα λεπτά που απέμειναν μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, λίγο έλειψε να βρεθεί ακόμα και πίσω στο σκορ, όμως ο Παπαδόπουλος, είπε «όχι» στις προσπάθειες των αντιπάλων του.

Στο 17′ ο γκολκίπερ του Άρη εξουδετέρωσε αρχικά τα σουτ των Πόζογλου και Παπαδόπουλου, ενώ στο 23′ απομάκρυνε σε κόρνερ την κεφαλιά του πρώτου. Στο 24′ και στο 25′ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων κράτησε ανέπαφη την εστία του διώχνοντας σε κόρνερ τα σουτ των Καραμπά και Μίλλερ. Κάτι αντίστοιχο δε συνέβη όμως στη φάση του 28′, όταν ο Παπαδόπουλος του ΠΑΟΚ παραβίασε με σουτ την εστία των «κίτρινων» φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (1-1). Ο «Δικέφαλος» ανέβασε ρυθμούς μετά την επίτευξη του γκολ της ισοφάρισης και απειλούσε διαρκώς την εστία του Παπαδόπουλου, ο οποίος σε αρκετές φάσεις όπως αυτές του 39′, του 50′ και του 53′ κλήθηκε να «κατεβάσει τα ρολά».

Στο 56′ οι γηπεδούχοι, που άρχισαν σιγά – σιγά να βρίσκουν πάλι τα πατήματά τους, έχασαν μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Στρέζος εξουδετέρωσε τα διαδοχικά σουτ των Ζήση και Λεμονή. Στο 70′ σουτ του Βαλαή πέρασε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος έδιωξε αρχικά σουτ του Καψάλη, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σαββίδης από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ. Στο 77′ ο Ζήσης με σουτ έστειλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ στην εκπνοή της αναμέτρησης ο Λεμονής επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα δεν κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα.

Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο Μολιχιτούδης της ΕΠΣ Μακεδονίας, ο οποίος δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του, καθώς τα συνεχόμενα και ίσως υπερβολικά του σφυρίγματα, πολλές φορές εις βάρος του Άρη, δεν άφησαν το παιχνίδι να κυλήσει ομαλά.

Στους διακριθέντες του αγώνα ήταν επίσης από πλευράς Άρη ο Ζήσης και ο Αλταλίκης, ενώ καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο σκόρερ, Παπαδόπουλος.

Την επόμενη αγωνιστική οι «κίτρινοι» φιλοξενούνται από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ: Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρου (30′ Χατζηνικολάου), Ανδεράδης, Μπιμπισίδης, Γραμπής, Κιβρακίδης (56′ Βαλαής), Λεμονής, Πασχαλίδης (73′ Τσιπούρας), Ζήσης, Ιγνατίδης (65′ Βασιλούδης), Αλταλίκης (84′ Μπέκας).
ΠΑΟΚ: Στρέζος, Καραμπάς, Μίλλερ (73′ Κατσούμπας), Βαϊσάτης, Τσελεπίδης, Τουμανίδης (79′ Χατζηαναγνώστου), Τζεβελέκης (54′ Κουλούρης), Καρατζάογλου, Παπαδόπουλος, Σαββίδης (76′ Στεφανίδης), Πόζογλου (65′ Καψάλης).

Το φωτογραφικό αφιέρωμα του PRESSARIS στο ντέρμπι της Κ-17:
{gallery}karaoglanidis/k17_paok{/gallery}

Δείτε σε βίντεο μία χαρακτηριστική φάση του αγώνα:
{youtube}hTrjnP4V_UA|640|360|1{/youtube}

To Top