Ισόπαλο το ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ, δικαιολογημένα «φωνάζει» η Λίβερπουλ!

Το ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ τα είχε όλα. Τρομερό ρυθμό κυρίως στο πρώτο 45λεπτο, τέσσερα τέρματα, πολλές φάσεις και ένα ακυρωθέν γκολ που θα συζητηθεί. Έβερτον και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2) στο “Γκούντισον Παρκ” αλλά οι κόκκινοι διαμαρτύρονται δικαιολογημένα γιατί ο διαιτητής Μάρινερ ακύρωσε κανονικό γκολ του Σουάρεζ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Όπως αρμόζει σε ένα ντέρμπι της Premier League, οι δύο συμπολίτες μπήκαν με εξαιρετική διάθεση για καλό ποδόσφαιρο. Μόλις στο 14’ οι κόκκινοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Λουίς Σουάρες. Ο Χοσέ Ενρίκε έκανε το γύρισμα, ο Ουρουγουανός έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε και αυτή κατέληξε στο πόδι του Μπέινς πριν καταλήξει στα δίχτυα της Έβερτον για το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά δυο γκολ. Ο Τζέραρντ εκτέλεσε το φάουλ, ο Σουάρες και πάλι πετάχτηκε πρώτος και με κεφαλιά νίκησε εκ νέου τον Χάουαρντ για το 2-0.

Στο 22’ ήρθε η πρώτη απάντηση από τα «ζαχαρωτά», με τον Όσμαν να πιάνει το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και να μειώνει άμεσα σε 2-1. Και στο 35’ ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Μετά από πολύ όμορφο γύρισμα του Φελαϊνί, ο Νέισμιθ έπιασε στον… ύπνο την άμυνα της Λίβερπουλ και έκανε το 2-2. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Κέβιν Μιραλάς ήταν από τους καλύτερους της Έβερτον αλλά τραυματίστηκε στο πρώτο μέρος και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι όλα κυλούν ήρεμα, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σουάρες πέτυχε γκολ, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, στερώντας ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς από τη Λίβερπουλ, με το τελικό 2-2 να διατηρείται.

To Top