Ιταλία: Η Καμόρα υπεύθυνη για την πειρατεία αθλητικών μεταδόσεων!

H ιταλική μαφία προσπαθεί να ελέγξει παραδοσιακά παράνομους τομείς της οικονομίας. Κατά τον προσφιλή της τρόπο, έχει απλώσει τα πλοκάμια της και στην πειρατεία των αθλητικών μεταδόσεων.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Όπως αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα “Corriere della Sera” η Καμόρα έστειλε ανθρώπους της στην Κίνα προκειμένου να αποκτήσει αποκωδικοποιητές, οι οποίοι δεν ανιχνεύονται από τα φίλτρα κατά της πειρατείας. Αυτός ο μηχανισμός απομονώνει το σήμα εκπομπής και το αναμεταδίδει στους πελάτες των παράνομων υπηρεσιών.

Έτσι, η ιταλική μαφία πουλάει το παράνομο περιεχόμενο σε χαμηλότερη από την μισή τιμή των νόμιμων συνδρομητικών καναλιών. Η επιχείρηση αυτή της Καμόρα φαίνεται να αποδίδει καρπούς, αφού μετράει 2 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς, ενώ πολλοί από αυτούς αφορούν ξενοδοχεία και μπαρ.

Το περιεχόμενο των παράνομων μεταδόσεων είναι κυρίως μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Φυσικά, κυριαρχούν το ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, τα παιχνίδια του Champions League και διάφορα άλλα αθλήματα, όπως η Formula 1 και Γκραν Σλαμ του τένις. Όλα αυτά συνοδεύονται από διάσημα κανάλια αθλητικών.

Οι παράνομες ενέργειες της Καμόρα έχουν κάνει άνω κάτω και την Serie A, αλλά και τις ιταλικές Αρχές που είναι αρμόδιες για την καταπολέμηση της μαφία. Έτσι γίνονται προσπάθειες ώστε να εντοπιστούν οι τοποθεσίες εκπομπής των σημάτων και να προχωρήσουν προς την αντιμετώπιση τους. Βέβαια, η νομοθεσία είναι αρκετά ελαστική, εφόσον για τέτοιο αδίκημα επισύρει ποινή είτε φυλάκισης 4 ετών είτε μία μικρή εγγύηση.

To Top