Ιτούδης: «Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω όταν θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος» (video)

O ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Δημήτρης Ιτούδης, καθώς και οι Έλληνες διεθνείς Γιώργος Παπαγιάννης και Γιαννούλης Λαρεντζάκης, τοποθετήθηκαν πριν την σημερινή προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενόψει της αναμέτρησης με τη Μεγάλη Βρετανία στη Λάρισα, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 (30/06, 20:00).

Ο νέος τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Δημήτρης Ιτούδης, είπε σχετικά: «Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος, είτε είναι προσωπικός, είτε ένα αθλητικό γεγονός. Η Μεγάλη Βρετανία έδειξε χαρακτήρα στο παιχνίδι του Νιούκαστλ, αντέδρασε στο -15 και πήρε τη νίκη στο πρώτο ματς. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχω κάποιο άγχος. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω όταν θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος, προφανώς θα είναι μια συγκινησιακή στιγμή, αλλά ελπίζω ότι θα το καλύψω σωστά. Τα παιδιά κάνουν μεγάλη και τίμια προσπάθεια. Ολοκληρώνουμε την προετοιμασία μας, τα παιδιά είναι αρκετά κουρασμένα γι’ αυτό και θα ρίξουμε τους ρυθμούς στην τελευταία προπόνηση. Όλοι έχουν πλήρη ενσυναίσθηση για το τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι, ειδικά παίζοντας μπροστά στο κοινό μας. Η πρωτοβουλία να έρθουμε στη Λάρισα ανήκει στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, κ. Λιόλιο, αλλά και τον περιφερειάρχη που μας κάλεσε εδώ και του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Μπορεί η Εθνική ομάδα να είναι παρούσα ανά την Ελλάδα, γιατί είναι η Εθνική ομάδα όλων των Ελλήνων. Το sold out δείχνει ότι ο κόσμος διψά για μπάσκετ στη Λάρισα. Ο κόσμος δίνει το έναυσμα στους αθλητές να δώσουν το κάτι παραπάνω, κάτι που χρειαζόμαστε αύριο».

– Για τα 200 εισιτήρια που πήραν οι συντοπίτες του: «Η πρωτοβουλία άρχισε από τον Χρήστο Παπαδημητρίου, τον συγχωριανό μου, που είναι λάτρης του μπάσκετ. Τον ευχαριστώ. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω. Μου είπε ότι μέσα στην πρώτη ώρα είχε πάνω από 570 αιτήσεις γι’ αυτά τα 200 εισιτήρια. Οπότε θα είναι και 200 άνθρωποι από τα Τρίκαλα Ημαθίας εδώ».

– Για τη σημασία της ενότητας για την Εθνική ομάδα: «Το μπάσκετ, όπως και κάθε ομαδικό άθλημα, είναι άθλημα συνεργασιών. Χρειάζονται συνεργασίες μεταξύ όλων. Για να έχεις καλές συνεργασίες πρέπει να έχεις το γνώθι σαυτόν, να βάζεις τον εαυτό σου κάτω από το κοινό πρίσμα και να συνεργάζεσαι με τον συμπαίκτη σου. Να ξέρει ανά πάσα στιγμή πως αυτός που είναι στα δεξιά και στα αριστερά του θα τον βοηθήσουν».

– Για το αν θα είναι στο γήπεδο ο Κώστας Σλούκας, ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Η διάθεση των τριών παιδιών είναι να βρίσκονται εδώ. Αυτό είχαν πει. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ότι θα έρθουν σίγουρα, γιατί δεν έχω μιλήσει σήμερα μαζί τους, αλλά θεωρώ πως θα είναι εδώ».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπαγιάννης, δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει. Είναι ένα σημαντικό μας για μας και θέλουμε τη νίκη. Σίγουρα θα μας βοηθήσει η παρουσία του κόσμου, είναι θετικό ότι υπάρχει sold out. Είναι σημαντικό το μπάσκετ να είναι ενωμένο και να πάμε όλοι μαζί για τη νίκη, παίκτες και φίλαθλοι. Να έρθουν να ευχαριστηθούν το παιχνίδι οι φίλαθλοι, τους θέλουμε μαζί μας. Για τον κόουτς Ιτούδη δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ. Μιλά από μόνη της η καριέρα του, είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Ξέρουμε απόλυτα τι θα φέρει στο τραπέζι το φετινό καλοκαίρι και σίγουρα ανυπομονούμε για το αυριανό παράθυρο και τις υπόλοιπες συνεργασίες μαζί του».

Τέλος, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πρόσθεσε: «Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι, έχουμε δουλέψει αρκετά καλά όλες αυτές τις μέρες και θα δείξουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο και θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που αγκαλιάζει την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Θεωρώ πως αν εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι και εφαρμόσουμε το πλάνο μας, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Ο κόουτς έχει βάλει αρκετά στοιχεία στο παιχνίδι μας, έχει μεγάλη γνώση και εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο και θεωρώ πως θα μας βοηθήσει αρκετά».

To Top