Ιωαννίδης: “΄Όχι εμπρηστικές δηλώσεις, θέλουμε την οικογένεια στο γήπεδο” – Γιατί παραμένει ατιμώρητος ο (διεθνής) αρχηγός του ΠΑΟΚ;

Τη Δευτέρα, μια μέρα μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης συνέπεσε η πραγματοποίηση μια ευρείας σύσκεψης για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ειπώθηκαν πολλά. Ναι, αλλά χρειάζονται και πράξεις. 

Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του ΟΠΑΠ, της ΕΠΟ, της Super League, αλλά και της Football League.

Ανάμεσα στ’ άλλα ο Ιωαννίδης τόνισε σχετικά  με τη βία ότι:

«Έγινε μια ευρεία συζήτηση και ανταλλάξαμε απόψεις με όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου. Κύριο θέμα ήταν η βία, που είναι ένας από τους εχθρούς του αθλητισμού μας, με στόχο να τη μειώσουμε, από το βαθμό που παρουσιάστηκε, κατά τη προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Συμφωνήσαμε όλοι, ότι πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά με κεντρική διαχείριση. Επειδή πέντε ομάδες, ο Αστ. Τρίπολης, ο Ολυμπιακός, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη, έχουν ήδη το ονομαστικό εισιτήριο, τα έξοδα για την ένταξή τους στο κεντρικό σύστημα, θα τα καταβάλλει η Πολιτεία. 

Όσον αφορά τις κάμερες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί ήδη σε όλα τα γήπεδα, εκτός αυτών του Πανθρακικού και της Καβάλας, θα λειτουργούν στο ενιαίο σύστημα.

Αποφασίσαμε να πολεμήσουμε τη βία κι ένα από τα στοιχεία που την προκαλούν, είναι οι εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων, πριν τη διεξαγωγή των αγώνων. Πρέπει όλοι να είμαστε πιο εγκρατείς, ώστε να πραγματοποιήσουμε το στόχο μας, που είναι, ολόκληρη η οικογένεια να πάει στο γήπεδο. 

Στο πλαίσιο αυτό, έχω προτείνει, ένας από τους αγώνες της αγωνιστικής, να διεξάγεται την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, όπως γίνεται σε αρκετές χώρες, ώστε οι οικογένειες να συνδυάζουν την παρουσία τους στο γήπεδο, με την κυριακάτικη έξοδό τους”.

Ο υφυπουργός μίλησε ανοιχτά για δυο θέματα:

1. Ότι η πολιτεία θέλει την οικογένεια στο γήπεδο.

2. Ότι πρέπει να σταματήσουν οι εμπρηστικές δηλώσεις που τρέφουν τη βία.

Περιμένουμε τις πράξεις. Όταν ειδικά παραμένει ατιμώρητος ο διεθνής αρχηγός του ΠΑΟΚ Κλάους Αθανασιάδης, ο οποίος αποδεδειγμένα προκάλεσε δημόσια πριν από τον αγώνα με τον Άρη. Εκτός κι αν η ευαισθησία της πολιτείας θίγεται, ανάλογα με το ποιος κάνει τον… εμπρησμό!

Περιμένουμε την επέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα…

 

To Top