Ο Χατζηνικολάου για το Άρης-Πλατανιάς και τη μάχη του πρωταθλήματος

O Γιάννης Χατζηνικολάου πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, έρχεται ως αντίπαλος την Κυριακή στο Κλεάνθης Βικελίδης, μια και θα είναι στον πάγκο του Πλατανιά Χανίων…

Ο Χατζηνικολάου μίλησε για το παιχνίδι, την πορεία της ομάδας του, το πρωτάθλημα.

Χαρακτηριστικά είπε στο gazzetta.gr:

Το περίμενες το ξεκίνημα αυτό, έχοντας 8 βαθμούς στις πέντε πρώτες αγωνιστικές;

«Περιμέναμε ότι με πειθαρχία, σωστή δουλειά και πίστη σε αυτό που κάναμε, θα ήμασταν εκεί κοντά. Ήξερα πως και λίγο πιο κάτω να ήμασταν θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Δόξα το Θεό τους έχουμε όμως και κοιτάζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον».

Και τώρα υπάρχει ο αγώνας με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, όπου πολλοί σας θεωρούν ακόμα και φαβορί

«Όχι σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι ότι πάμε ως φαβορί στην Θεσσαλονίκη. Ο Άρης προέρχεται από μια μεγάλη ήττα στο ντέρμπι και περιμένει πως και πως τον επόμενο αντίπαλο για να την ξεχάσει. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι σε αυτό το παιχνίδι».

Που θεωρείς ότι θα κριθεί το ματς αυτό;

«Πιστεύω πως θα κριθεί στο καθαρό μυαλό και στην κατοχή της μπάλας που θα έχει η κάθε ομάδα».

Πόσο εύκολο είναι για έναν προπονητή να διαχειριστεί σε μια ομάδα που για πρώτη φορά βρίσκεται στην μεγάλη κατηγορία, το ξεκίνημα αυτό;

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο. Προσπαθώ να έχω μια ομάδα με χαμηλούς τόνους. Να έχω μια ομάδα προσγειωμένη. Στόχος είναι η παραμονή και δεν κοιτάζουμε τίποτα άλλο. Να σωθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και μακριά από αλαζονεία. Η επιτυχία είναι ένα ποτό που αν το πιεις γρήγορα σε ζαλίζει και πέφτεις. Γι’ αυτό πρέπει είτε να μην το πίνεις ή να το πίνεις σιγά-σιγά».

Πάμε λίγο στην περιοχή όχι μόνο του Πλατανιά, αλλά συνολικά των Χανίων. Πως το ζει όλο αυτό;

«Είναι πρωτόγνωρο γεγονός του να έχει ομάδα Σούπερ Λίγκας στα Χανιά. Οι Χανιώτες έχουν καψούρα με την μπάλα και σε κάθε εκδήλωση του Πλατανιά προσπαθούν να δείχνουν ότι το γουστάρουν. Γεμίζουν το γήπεδο και θα το γεμίζουν και στην συνέχεια και βγάζουν έναν πολιτισμό, θέλοντας να κάνουν γιορτή το κάθε ματς».

Συνεχίζοντας για τον κόσμο, έχετε παίξει ως γηπεδούχοι και σε Παγκρήτιο και στα Περιβόλια. Τι έχετε να πείτε για τις δύο αυτές έδρες;

«Μιλάμε για τεράστια διαφορά. Με τον ίδιο κόσμο το Παγκρήτιο θα είναι άδειο, ενώ στα Περιβόλια με τον κόσμο αυτό σου δίνει μεγάλη ώθηση στην ομάδα. Είναι πολύ καλή και δυνατή έδρα για εμάς».

Αφήνουμε για λίγο τον Πλατανιά για να αναφερθούμε συνολικά το πρωτάθλημα. Πως το βλέπεις στο ξεκίνημά του με δεδομένα τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν; Θεωρείς πως έχουν αλλάξει σε τόσο μεγάλο βαθμό οι ισορροπίες;

«Έχουν αλλάξει προσωρινά, δεν θα είναι μέχρι τέλους έτσι. Κάποιες ομάδες με την δυναμική του Παναθηναϊκού της ΑΕΚ και του Άρη δεν θα μείνουν πολύ χαμηλά. Βέβαια το πρωτάθλημα είναι πιο μέτριο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και η κρίση που μαστίζει την κοινωνία έχει περάσει στους αγωνιστικούς χώρους.

Αυτό όμως είναι μια ευκαιρία για νέα παιδιά και θα δείτε πως κάποιοι παίκτες θα απαρτίζουν τις Εθνικές ομάδες. Μένει να δούμε πόσοι από αυτούς τους νέους θα αντέξουν την πίεση του πρωταθλητισμού. Τώρα μας δίνεται η δυνατότητα να χτίσουμε τις ομάδες και όχι να τις αγοράσουμε».

Ποιος είναι ο στόχος τελικά του Πλατανιά;

«Ο στόχος ήταν, είναι και θα παραμείνει η παραμονή. Ευχής έργο είναι να μαζέψουμε τους πόντους που θα μας εξασφαλίσει την παραμονή. Μέσα από την προσπάθεια που θα κάνουμε αν μπορέσουμε να προωθήσουμε κάποια νέα παιδιά και φυσικά μια σταθερότητα σαν ομάδα σε απόδοση και βαθμολογική συγκομιδή».

Με ποιες ομάδες πιστεύεις πως θα παλέψετε για την παραμονή;

«Είναι νωρίς γιατί στις τελευταίες θέσεις υπάρχουν ομάδες όπως Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Άρης που έχουν δυναμική και δεν θα βρίσκονται εκεί. Στην ΑΕΚ ας πούμε, αν εμφανιστεί επενδυτής μπορεί να υπάρξει ασφάλεια και οι παίκτες θα βγάλουν κάτι παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο. Οπότε όπως είπα ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε. Το θέμα για εμάς είναι να συνεχίσουμε έτσι και ακόμα καλύτερα για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία».

To Top